четвртак, 16. фебруар 2017.

ЗАШТО ЈЕ
КАТОЛИЧКА ЦРКВА У БиХ
ПРОТИВ ТРЕЋЕГ ЕНТИТЕТА
А ЗА РЕГИОНАЛНУ
УНИТАРИЗАЦИЈУ

Бискупска Конференција БиХ, укључила се у цртање географских карата у БиХ.
То је само финале једне дјелатности која одавно иде мимо Хрватске Политичке Артикулације у БиХ. Односно Хрватске Демократске Заједнице и Хрватског Народног Сабора.
Та дјеладба почела је и прије него што је Папа дошао у Бањалуку, код Петрићевачке Цркве, нешто мало испод стравичног устачко-црквеног католичког мјеста злочина над 2.300 Срба у, само мало даљим насељима Дракулић, Шарговац и Мотике, у Другом Свјетском Рату.
Папин долазак био је знаковит у том босанскохерцеговачком католичком земљоцрту.
Као што је знакобојан латентни сукоб Присарајских Даиџа, Ахднамаша, са Херцеговачким сепаратистима Хадезеа.
Ту свакако треба убројати и вишегодишње вапајно атаковање бискупа Фрање Комарице, али и кардинала Пуљића, на Републику Српску, на уништење Хрвата у Српској и слично.
У најновијем Глобусу, Дарко Худелист је разговарао у Бањалуци са Миљенком Аничићем и Ивом Томашевићем, који је генерални тајник и гласноговорник Бискупске Конференције БиХ.
Тог опсежног текста још нема на сајту Глобуса па сам карте које доноси, овдје предочио ретроградним фоторијеком.

Босанскохерцеговачки Бискупи заговарају Четири Регије у БиХ. Око четири највећа града. Које би се требале уредити помоћу Логаритамских Таблица и Мендељејевог Система Елемената. Тако да у свакој Регији сви буду мјешовити на цијелој територији, да ни у једној не буде већинског народа више од 40% а било којег мање од 30%.
Те Регије су старе идеје, варке, Сарајских Муслиманских Унитариста. Силајџића, Лагумџије, Тихића. А сада је то и званична програмска картографија СДА. У којој стоји да је циљ те Странке укидање ентитета и постављање БиХ на регионални мозаик.
Бискупска Конференција БиХ, дакле, ради поптуно супротно ономе што је политички артиклисано у Хадезеу и Хаенесу. Који желе територијализацију Хрвата како би се заштитио национални колективитет, не територијално, јер нико неће окупирати хрватска подручја, већ у правима за бирање и представљање у Заједничким Органима. И који, ХДЗ, што је много пута јавно поновљено и представљено картом, не жели да прелази Границу Републике Српске.

Бискупска Конференција, пак, нема аргумената за своју инфинитезималну регионализацију, осим што, како наводе, Трећи Ентитет оставља 200 тисућа Хрвата ????? изван и предаје их истребљењу.
А кључни аргумент им је Зар би Црква могла да ради против Хрвата.
Шта са крије иза ове радикализације регионализације.
● Напад на Републику Срску и Србе. Јер, бискупи и даиџе нигдје не помињу муслимане када су у питању истребљења, прогони, нестанак и егзодус Хрвата. Као што то Комарица најдрастичније опетује за Републику Српску.
● Одузимање снаге Политичкој Артикуацији Хрвата. И еутаназија једног великог противника Сарајевског Унитаризма.
● Ахднамска Унитаризација. Јер, Регионализација између 40 и 30 посто, на дужи временски период изгледа посве друкчије. Срби и Хрвати нестају а мислимани се тиће. Овдје, дакле није само битна Нација већ је битна и њена Територија.
● Излазак Католичанства на Дрину. Ратна загребачко-усташка реторика је изњедрила синтагму и поклич Шаховница На Дрини. Што су многи заборавили.
● Ширење Уцрквљене Хрватске. Јер Католичка Црква је политички преобликовала Хрватску. Сада, уз помоћ планера из Ватикана, покушавају да премреже и БиХ.
● А најважније од тога што се крије иза Бискупске Географизације БиХ, јесте Укидање Републике Српске и сукладно тому, елиминација Срба из БиХ. Цртица Православља.
*
У том обзорју и озрачју, битна је сурадња СНСД и ХДЗ БиХ.
Као и дјеладба парламнтараца Хрватске у Стразбуру. Гледе Федерализације БиХ.