четвртак, 22. октобар 2015.

ИЗДАЈА
ИМА
И ТЕЖИХ
КВАЛИФИКАЦИЈА

Издаја је, као и свака ријеч из прошлог вијека, прилично обезвријеђена.
И Издаја се штампа без покрића.
Издаја обухвата широк простор дјеловања и недјеловања.
Издајник је и онај који се усро у гаће од страха и побјегао из рова, остављајући литајући жути траг. Као и онај који је, да не знају његови, отишао туђину, непријатељу о поробљивачу подноге, међуноге или наноге и с њим склопио какав савез против сојих.
Како су се Политиком почеле бавити Будале, Политика има моћ да све ријечи учини политичким.
Тако је и Издаја постала политичка ријеч.
У неким другим временима, била би карактерна, неслободољубива или пријекосудна.
Опозиција у Републици Српској, на оптужбе за Издају, одговорила је сторијом о Кили Злата.
То, можда, говори о њиховом схватању Издаје, Српства и противвриједности.
Али. Нема жене која је у селу постала поштена, пошто ју је село прогласило курвом.
То мнијење постоји у Републици Српској, без обзира да ли ту ријеч помињао Додик, Есенесде или Режимски Медији, како их орденишу Опозиционари.
И то мнијење ће преплавити све стварне несавршености, мањкавости и неспособности Власти.
Савез За Промјене и Опозиција су требали да знају да ће њихов Пробосански Колаборационизам бити окаректерисан Издајом јер моји из ГФК, Гајба Фокус Група, не умију да изгворе ту синтагму.
Из једноставног разлога.
Ниси Власт у Републици Српској. А идеш да будеш власт, горе, у Сарајеву. Кога или шта, дакле, представљаш. Коме или чему служиш. Шта или кога желиш да постигнеш. Нагузиш.
И Власт и Опозиција су, од рата наовамо, а видјевши да је то и около обичај, још од посљедње деценије СФРЈ, сметнули са ума један тежак и погубан тренд који је захватио сваку НДД Сферу па и Нацију Друштво Државу Републике Српске.
Противуставно Дјеловање.
Сваки пристанак у Сарајеву да се нешто што није у Дејтону и његовом Уставу наведено као изричита надлежност Заједнишких Институција, дјеловање је против Устава Републике Српске. При томе нигдје не мора да пише да је то надлежност Републике Српске. Битно је да није изричито наведено као надлежност Заједничких Институција.
А за Противуставно Дјеловање, у историји државе и права, постојао је и пријеки суд, у ратовима и ванредним стањима, и демократско суданије као дио политичког процеса. Нпр, Макартизам у Демократској Слободној и Посебној Америци.
Може Драган Чавић и сви Мисионари За Промјене, сада да се итају разним квалификацијама, Режим, Апартхејд.
Али чињеницу да се сваким пристанком на било шта у Сарајеву, дјелује против Устава Републике Српске, Против Народа Српског, Против Државе Републике Српске, не могу избрисати. Могу је мало заклонити. Ну. Народ веома добро зна шта је шта и ко је ко. Чак и кад ништа не може да уради.

Без обзира колико они, ПСИ, Пробосанци Сазаповци Издајници, мислили да је то дјеловање против Милорада Додика. Или по наговору из Америчке Амбасаде.