понедељак, 19. октобар 2015.

КАКО СЕ РАЂА
ДИКТАТУРА

Натуршчик у Главној Улози, Александар Вучић, дигао је Политику на нижи ниво.
Њега више не могу да сустижу нове системске исправке, ажуриране апликације нити нови програмски језици.
Та Политика се води на три нивоа.
·        По собичцима, глубарницима и кафе-предсобљима у Бриселу, понекад и у Берлину. Сногу потписуј и прихватај државност, независност и признање Косова. Те осталу деетатизцију Србије.
·        Лажи, глуми, питај и патетирај у унутрашњој јавности.
·        Кордонима термита, од таблоида до тевеоида, од воајерских политикоида до бјелосвјетских капитал фолера, препусти изједање унутрашег ума, духа и леба Србије.
И тако припреми терен за Нову Балканску Диктатуру.
За то вријеме, Србија, ко да је из Крлежине поезије и прозе, ћути, не мрда.
Напросто је необјашњиво да један Београд, који је европска пријестолница по духу, интелекту и неортодоксу, цијело вријеме, ево седам пуних година, ћути и гледа.
Осим што се може објаснити чињеницом да је трајна Србијанска особина да не умије да створи Вођу, Лидера или само Политичара, који ће да се, из мреже политичке естраде, личних болести и тајкунске конекције, издигне до Националног Интереса.
Све Србијанске Вође, било које провенијенције, чине основну грешку. Желе да уђу у Историју. Али, са погрешне стране врата. Они се, сви одреда, пењу низ степенице. Они сијено дију у бунар. Они димњак граде око куће. Ни воде воду умјесто да воде народ.
Задње што је урадио Вучић, средњовјековни је политички, државни и демократски мрак.
Он, као Предсједник Владе, саопштава да је одлучио да избора неће бити. Прије тога је одлучио да ће одлучити да ли ће и када ће избора бити.
Он, Александар Вучић, не може то да одлучи. Чак ни као Предсједник Странке која има толико и толико процената на изборима.
То није допуштено чак ни у фингираној демократији.
На тај начин су обављене скоро све припреме за успјешно инсталирање Нове Диктатуре. Сву ванинституционалну, ванпроцедуралну и парамедијску моћ, Вучић већ има. Потребна му је само још божанска особина да одређује са колико ће се прстију Срби крстити.
Створена је подлога за будуће иностране оцјене о Посљедњем Диктатору Европе и слично. Што ће коштати никог другог осим Србију и Српски Народ.
Диктатора Вучића ће тај инострани фактор трпити док не измузе и пету сису у корист свог Пројекта Дерегулације Балкана. А онда ће путем свих неуспјешних претходника.
О каквом се Натуршчику ради, видљиво је било на том Седмом Рођендану. Гдје је Кустурица, неполитички човјек, наизглед, једини, редитељски прецизно и визионо, исцртао важне улоге и рекао, ко разумије, како треба кадрирати за документарац Здрава Политичка Србија.