недеља, 11. октобар 2015.

КАД
ПОЛИТИЧКА
ГОДИНА ИЗДА,
ТРИЈЕСТ ПОСТО
ПОЈЕВТИНИ
ТЕЛЕВИЗИЈА

Савез За Промјене, и њихови инострани, у шта убрајам и Сарајево, ментори, пекари и кројачи, рачунали су ову годину као преломну у борби против Мрског Есенесдеа и Злог Додика.
То је, пред годину Локалних Избора у Републици Српској, требало да буде узлет који би довео до пада Владе СНСДДНССП и до обје Мићине Ногице у фотељи.
У међудобу, све се сјебало.
У Есдеесу се јавио отпор Пробосанској Политици Младена Босића и Клике, који се веома успјешно, морам признати, прикрива. Али се не може прикрити осипање старих класичних есдеесових перјаница.
Тако се догодило да је већина у Народној Скупштини Републике Српске намножена не само исфорсираном афером Два Папка. На чему су до бесвијести инсистирали Бореновић, Чавић и Гусларица.
Сада им се све то осветило.
Умјесто папака добили су копито у чело.
Остаје стара истина. Онај ко не разумије Политику, није ни за јетрвске свађе.
Ну.
Највећи губитник, у свему, није Савез За Промјене. Који би то требао бити. Јер се ватао у коло без тамбуре, без гудала и без курца у шакама.
Највећи губитници су Телевизије у Републици Српској.
Беентеве је своју ударну емисију, а по томе се види колико се тамо цијени новинарка типа Сузана Рађен, помјерила због ријалитија. Онда је у ту емисију доведено оно спадало са некадашњим руским мјестом боравка.
Кила Злата се показала само као прва домина. А снимак Радишића као двоскок пред салто мортале.
Онда је све преузео Ертерес. Окренуо Сувару наопако.
Есдеесови политички стратези испали наивни као паришке собарице.
Злато и Снимци су уништили једну озбиљну емисију и један дневник на државној телевизији. Те двије телевизије, БНТВ и РТРС, једине су које су могле квалитетно одговорити информативном, политичком и јавном задатаку.
Атеве се већ раније самоуштројио и самоуништио.
Од озбиљних политичких емсија, не рачунајући оне лоше фалсификате Латинице, Република Српска нема више ништа.
Ведраница на Атеве се потпуно изродила и изметнула. Рађеница је на издисају. А оног фризерског и ботокс салона на Ертеересу, боље се и не сјећати.
Те озбиљне политичке емисије су уништене интересима власти или приватника, в соделовању са Опозицијом, и некритичким довођењем у студио читавог џелепа михајлицизираних саговорника. Што ће сваку Озбиљну Политичку Емисију претворити у кафанску расправу без алкохола.
Тако се класа ОПЕ придружила чињеници да Република Српска нема ни озбиљан недјељни лист.
У ери ИТ над медије су се надвила оловна времена.