среда, 14. октобар 2015.

БИЋЕ
СВЕ ГОРЕ И ГОРЕ
АЛИ ДО
СТАЉИНГРАДА СТИЋИ
НЕЋЕТЕ

Збигњев Бжежински, стари Збигњев, већ дуго хонорарно ангажован као водећи спољнополитички аналитичар и стратег у концерну З&ФТ, Збигњев и Финансијерски Територијалисти, ер-тенк групе, иза које не стоји САД већ мултикорпоративизам који влада већ више од сто година, објавио је, ту скоро, књигу Америка – Кина и судбина Свијета.
Књига није занимљива по томе што открива шта ће радити ФТ и САД, као њихова Ћерка Фирма.
Јер стари Збигњев, стари мрзац свог поријекла, не открива јавно оно што ће се догодити.
То што ће се догодити остаје записано у тајним документима или, чешће у тајним договорима.
Понешто има и у Монотематским Анализима, какве су Коплијеве, и које су само наизглед безвезне, апстрактне и квазинаучне. А таквих је на стотине.
Књига, као и друге Збигњевљеве, може, међутим, да открије чињенице које су прошле а које могу да упуте и отворе перспективу у тунелу.
Углавном. Америчка стратегија, стратегија З&ФТ-а, своди се на два концепта.
·        Хитлеровско уништење СССР и
·        Хирохитовско уништење Кине.
То што више нема СССР, ништа не мијења на ствари. Ради се о Територији Русије и околних подручја.
У задње двије деценије, од пада СССР и Берлинског Зида САД, Запад, односно З&ФТ, дјелују преко два прстена којима опкољавају Русију и Кину.
Појам Прстена релативан је. Јер дјелатност против Кине може се прочитати и у Африци. Као што се и Прстен против Русије може наћи у БиХ и у Србији, иако то територијално нема никакве везе.
Америчко дјеловање у Сирији, дио је Прстена Око Русије. Коликогод Сирија била далеко од руске границе.
Запад је вјешт да учини, а Свијет глуп да прихвати, различита паковања и разлога успостављања тог двопрстеног дјеловања. Некад је то био Комунизам. Сад нема Комунизма, сад је Хитлеризам, као Путиново диктаторско поближе обиљежје. Хитлеризам којег је САД помагала и гурала према Москви и Стаљинграду.
Ну.
Епохе се мијењају.
Ако је пао Берлински Зид, Кинески Зид никад пасти неће.
Ако је Хитлер стигао до Стаљинграда, Нато никад неће.
Тренутан однос снага није у корист САД. И З&ФТ. Русија јесте у кризи али сиријски стрип, којег је Путин намјерно штампао у Сирији, знакобитан је за Запад и САД. И они су га, нарочито САД, веома добро прочитали.
Кина тако добро стоји да то САД, а ни Кина, не смију да кажу.
Кина држи САД усправним и пажљиво дозира мјере да не падну. Јер пад те економије уздрмао би цијели свијет. Кина ће, пет хиљада година концентрисаном мудрошћу, учинити тако да САД падну а да се то не примијети. Нити да се Кина назове новом суперсилом, по територији, економији и војној снази.
Цијели вијек ће проћи у том тренду.
Он ће се завршити чињеницом о губитку водеће улоге Америке у свијету. У светри поменуте класе а и у другима.
Балкански кокошињци не могу активно да учествују у том тренду.
Али могу да прођу погубно и прије његовог краја. Неке нације могу да буду и истријебљене. А неке њихове државе су већ одумрле. На другима се ради.
Оно што овдје може да се учини јесте да се игра Игра и да се зубима држи за тренд а да се некога претјерано не загризе. Јер ако се почне отресати, да спаднеш, готово је.
Треба махати репом према Берлину и Вашингтону, Брисел је смијешна картонска кутија за бескућнике, а гледати у Русију и у Кину.
Не прихватати, при томе ништа и не улазити ниушта.
За Србе то значи само двије ствари.
·        Што дуже одлагати признање косова, од стране Србије. Не зато што је то неприхватљиво, то је већ реално, већ што иза тога тек слиједи потоп и комадање Србије. Не прихватати никада Унитарну БиХ. Не зато што је то зло само по себи, већ што након тога слиједи уништење Српског Народчића с ове стране Дрине. Што је било још у првом сету циљева Распада СФРЈ.

·        Не улазити у Нато ни једном Српском Државом.