понедељак, 12. октобар 2015.

УСКЛИКНИМО
ПРОСВЈЕТЛЕНИЈУ
КОЈЕ ШИРИ
КОМШИЋ
МЕЂУ ЗЕМЉАНИМА

Уништење озбиљне политике у БиХ наставља се несмањеном брзином.
Тај процес генеришу Странци Усранци планираном девастацијом и анархизацијом као и тоталитарним увођењем некомпетентних протува на политичку сцену, под лажним називима као што су Демократски Прогрес, Демократска Фронта, Савез За Промјене.
Али. Богами. Генеришу и домаће прилуде које мисле да је Озбиљна Политика приватна пракса за коју не треба ни простор, ни свједоџба, ни знање, ни брига, ни памет.
Јутрос читам изјаве Оног Комшића.
Политикоида који десет година, десет година, игра главне улоге на усраној босанскохерцеговачкој сцени, а који, тако некомпетентан и неспособан, нереферентан и необразован, не би могао ископати редак кромпира са једним јединим читавим.
Комшић извикује да је улога Деефа, те његове Странћије, комбинације странке, партије и прћије, испуњена када је повезао Есдеа и Савез за промјене и избацио Додика из власти на нивоу БиХ.
Тачно ми је жао ових Есдеесоваца. Након Суваре, њих је снашао и Комшић.
Комшић наглашава везу СДА – СЗП као кључну за БиХ. Добро је да је ту и СББ али та башчаршијска осовина је, по Комшићу кључна.
Није рекао али ми је јасно да се тиме добијају јевтини пробосански Срби а референдумски и сепаратистички СНСД се држи по страни.
Ипак. Не пишем ово због Нежељка Комшића.
Он је, ионако, све ово, а и друго, чуо од странаца по сарајским ноћним магазама, током политичких и полизичких консултација.
Пишем због шансе коју има Република Српска, и Есенесде, у односу на садашњи мозаик Власти на ниову БиХ.
Мамљење СББ и Радончића у власт, знајући шта о њима и њему мисли Кирба Син, дио је ширег пројекта и режије али је и знак потпуног краха концепта политичке модне ревије шугавих и мусавих гологузана.
То се неће моћи отклонити само уласком СББ.
Појавиће се потреба да СНСД буде дио мозаика заједничких органа. Кад тад.
Та потреба већ виси у зраку.
Не би Иванић, Босић па сада и Комшић толико роктали о неприхватљивом Есенесдеу у њиховој драгој и милој сарајској власти.
Прије свега. Политичка валидност Зазапа, односно Есдееса, јер је у том Есдеес сам, пошто Педепе и не постоји, веома је мала. У Републици Српској драстично губе мјесто и углед у јавности. На политичкој и институционалној сцени не могу да ураде ништа. Они су, ту, у улози оних којима је намијењен онај заборављени мали натпис Не врши Нужду док Воз стоји.
Есенесде треба да припреми списак услова које ће Сарајево Републици Српској испунити да би прихватио мјесто у таблици множења и дијељења власти у Заједничким Органима.
Тај списак треба јавно предочити, кроз одлуке неког страначког органа.
Тако ће Јавност боље разликовати Есенесде и Пробосанце.
Тако ће се Сарај, али и Странци Усранци, крвавије чешати иза ува.
И тако ће се отежати улазак СНСД у заједничке органе сарајске власти, што му, Есенесдеу, у овом мандату није у интересу.
Преостатак мандата треба искористити за два процеса. Стварање слике о Пробосанству Босићевог Есдееса, укључујући и Иванића.
И чишћење властитих организационих редова од менаџера, феудалаца, шефида, мајкуна и интересоида.

Како би се пред Јавност Републике Српске широког социјалног образа изашло на Опште Изборе 2018е.