уторак, 14. јул 2015.

САРАЈЕВО
И ТРИЛИНГ
АМБАСАДА
ЖЕЛЕ ДРЖАВУ БиХ
КАО ШТО ЈЕ
ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ
У СРЕБРЕНИЦИ

Бриселско-сарајски Структурални Дијалог и сребреничко-сарајски Камени Агрегат, феноменална су студија изводљивост Државе Босне и Херцеговине какву желе Сарај и Три Амбасаде.
То је Држава Хаос. Држава у којој влада неко невидљив из Сарајева, у којој се не зна ни ко набавља камење, ни ко баца камење, ни ко треба да вата камење. То је Држава за одрон, поплаву и клизиште изјава свих о свему. А да се од шуме агенција и институција, не види ни пут, ни дрво, ни небо. А о надлежностима да и не говоримо. Држава за сиротињу рају, док Чадораши раде свој посао. Држава за Бакир Хана. Држава за Три Амбасаде.
Структурални Дијалог, који је покренут, након парламентарног институционализовања Референдума у Српској, и након чега је руководство Републике Српске наивно ушло у тај процес, пошто се Кетрин Ештон изравно унередила пред Палатом Предсједика, у Бањалуци, покренут је са циљем да се девастира правосудни систем и да се још више пребаци у Сарајево. Нешто слично као и са Дејтонским споразумом којег су Сарајево, Охаер и Три Амбасаде, унаказили као естетски хирург лице, изабран међу стиловцима са Коњух Планине.
Наметнути Суд и Тужилаштво БиХ, дакле, небосанскохерцеговачке, недејтонске и неуставне институције, у земљи су начиниле хаос којег може ријешити само нови рат. Јер за њих вежу све друге практичне политичке институције и административни пункторјум.
Коме је то потребно.
Рат није потребан никоме.
Хаос је потребан Сарајеву и вокално инструменталном саставу Три Амбасаде.
Јер је то савршен дио мозаика, један од најбољих, опште дерегулације БиХ. Којом се, онда, лако влада.
А Сарају је потребан ради оваплоћења стамболског феномена Чадор Власти Династије Изтебеговић & Свита.
Нека неко, несрпски, небошњачки и неполитички обојен, анализира Каменолом Сребреница па ће видјети да је то перфектна Власт Чадор Бакира.
Једном се са том Хаос Државом мора прекинути.
Да ли је Референдум Српске прилика.

Мислим да јесте.