субота, 16. мај 2015.

КАКО СЕ
ИЗВОДИ
ВЕЛИКА
МАНИПУЛАЦИЈА
ИНФОРМАЦИЈАМА

Постоје само два начина велике, а то значи на нивоу цијеле НДД Сфере, манипулације информацијама.
Један је Апсолутни Мук. Прешућивање. Што није било у новинама као да није ни било. Андрић. Или само пуштање званичне верзије. И тачка.
То је могуће у тоталитарним једнопартијским системима које поданици подржавају у смислу да се не дижу на побуну. А који су довољно јаки у свим елементима Државе да то, побуњивање, и не би могло произвести веће ефекте.
Многи погрешно мисле да је ту ствар у јакој Партији, Идеологији, Тоталитаризму.
Ствар је у Јакој Држави.
Други начин је Апсолутни Хаос.
У медијима који су под контрлом и који су и формирани да буду маниплативни, лансирају се, у високој фреквенцији, информације које нису таблоидног типа, односно нису очигледне будалаштине, али које садрже дио тачности а највећи дио вјероватног и могућег, на први поглед, што треба да изазове упите код конзумената и прекрије онај тачни дио информације а, нарочито, да изазове сумњу у сваку могућу информацију и могући извор. Нову а и стару.
Такве информације се лансирају тоталитарно, у свим медијима. А веома често се излази са новим и новијим.
Класичан такав случај је Информативни Вал након убиства Џона Кенедија.
Објављено је на билионе информација, касније читаве библиотеке књига и студија, али све се, и данданас, држи под контролом.
Чак са цивилизацијске тачке гледишта, а не само са државно друштвене и медијске, то је Савршен Информативни Злочин.
Није потребно извести Савршен Злочин. Потребно је само извести Савршен Медијски Злочин.
Овдје, у Србији, као и у свим малим, ситним, немоћним НДД Сферама, премијењују се упроштене варијанте. Не само код убиства Ђинђића. То су информативне чепаре и чегртаљке.
Најновији је случај Заштитника Грађана.
Неко је рекао таболиду Удри мићу по главићу. Службе ће помоћи. Будала то схватио буковито. Кад је то постало срамота цијеле Државе а када су они којима ће требати, и треба, Заштитник Грађана, видјели да ће Будалаш прогулити кроз живицу, рекли су, Овом, Позови Заштитника и помази га мало. Овај позове Заштитника. Онај испадне будала наизврат. Србија свем свијету покаже колико је мала и манипулативна. Слаба.
И у случају Убиства Кенедија, и у случају посипања Вожда Заштитником Грађана, по глави, ради се о Слабој Држави.
Сједињене Државе Америке су Слаба Држава. У једнакој мјери као и Србија. Размјер је само у питању. Односно умањење. 1 : 0,000000000000001.
САД одавно немају Државу у својим рукама. Писао сам о томе. Морган. Удружење банака за новчане резерве. САД су, у ствари, интереси шездесетак великих породица које посједују, или управљају, свим великим корпорацијама које демократију, људска права, ратове и уништавање Нација Држава Друштава користе у свом џепном, трезорском, интерерсу. Интересу Моћи и Новца, како би даље могли да владају и овладавају.
Србија, ту одскора, нема Државу.
Србија је данас удружење за Платформе о Косову, за Споразуме о Косову и за трпање Поглавља самом себи у гујицу.
Предност има први начин манипулације информацијама.
Након дизања мрачног покрова, кадтад, сазна се највећи дио ствари. И постоји могућност да се оформи здрава НДД Сфера. Да се Нација ревитализује и прискрби себи Државу каква јој доличи.
У другом начину манипуалције информацијама, НДД Сфера нема више никакве шансе. Јер је то и циљ те манипулације. Државу треба уништити, завијек, интеграције и то, а Нацију и Друштво претворити у групу размрвљених појединаца који ће, сви, да дркају заједно са Змајем. Или са Пичк теве.
Јебига.
Неком Џи Пи Морган јави да је изгубио Државу.
Неком јави Змај.