недеља, 10. мај 2015.

ФЕДЕРАЦИЈА БиХ
ЈОШ НЕЋЕ
ПАСТИ

Дабоме да мој Велики Аналитички Ум, не може са ове раздаљине, ради се о другом континенту, да прецизно детектује политичке силнице у Федерацији.
Неке ствари су, ипак, видљиве.
Прљаве бошњачке послове, као некад Чабарабдић*, обавља Комшић. Један од најбољих студената Факултета за Маскирну Бошњачку Доминацију.
Стога се у јавности може и видјети да је главна линија сукоба у свему, а нарочито у Влади Федерације, повучена између Хадезеа и Деефа.
Јавности се подастире јевтина прича. Они, Мрски Хадезеовци, хоће само да своје кадрове поставе у фотеље а Ми, Мирисни Деефовци, желимо да професионалци управљају привредом. Они, Мрски Хадезе, то су окорјели Фотељашки Националисти, а Ми, Бехар Деефџије, чисти смо Експертски Еуропејци.
Хадезе је одлучио да њихови министри не долазе на сједнице Владе Федерације.
Колико се види, Влада Федерације, Новалић, није се ни зачешала по гујици.
Навикли су Сарај Мајстори да одржавају те сједнице без једне нације. И у већем обиму и на важнијим нивоима и у тежим временима.
Углавном. Осмогодишња депресијација Хрвата се наставља и у овом мандату.
Бошњаци неће дати Федерацију.
Хладни рат и Ливањски Зид, настављају се.
Бакир, као симбол тог Сарајског Бошњаштва, које нема везе са народом, Бошњацима или муслиманима, па чак ни, много, са Есдеа бирачима, води главну ријеч у тој тактици и стратегији. Комшић је само тактички политички пајац.
Бакир се, тренутно, опредијелио на два чекања. Једно краће, једно дуље.
Ово краће је да стабилизује Странку на начин да нема видљивих подјела, да он буде главни на сећији а остали око синије.
Дуље чекање је урушавање Републике Српске.
То се очекује од Међузаја и од Колаборативних Сарајских Срба, Промјенаша, Сазаповаца. Они то, морају радити спорије, зато ће чекање бити дуље. А треба чекања и за потискивање Есенесдеа. Јер су, најмање двије ствари јасне. Начин борбе против Републике Српске програмом Харис 1.0, чак и уз садејство Међузаја, не доноси резултате. Боље је уништавати тамошње јастребове, оголити Додика а по могућности ухапсити га. Истовремено, у Сарај доводити Наше. Пробосанце.
И друга ствар која је јасна. Није довољно нападати Додика. Есенесде се показује као велика структура. Иако је у силазној путањи. Али њена снага је у томе што се лако може зауставити и поскочити. За двадесет година одњегована је Есенесде свијест и широка структурална организација коју не могу локални феудменаџери, шефиди и лизолизи да пониште. Могу да је притаје. Један јак аплауз на Сабору говори о томе.
Зато Бакир и Бошњачки Сарај, морају да чекају.
То им добро дође и у случају Човића и Хадезеа. Прво. Мрцвари га слаби противник, Дееф и Комшић. Друго. Његови ће рећи Јебига Човићу, ништа не уради а мандат пролази.
Даклем. Овај мандат се може, у Федерацији, окарактерисати старом политичком реченицом.
Испецидер, ба, још једну кахву.

*Чабарабдић је Лагумџија који је прднуо у чабар