петак, 15. мај 2015.

ДВОРСКИ КОНЦЕПТ
ОРГАНИЗАЦИЈЕ
ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА

Књигу Политичка Странка Перманентне Изборне Активности, писао сам годинама. А онда је почело да ми се жури да је завршим. Схватио сам да то никоме не треба. И зато је нисам дистрибуирао ни у странци ни у јавности.
Који ће вам курац.
Има споменика које човјек носи са собом у гроб.
*
Мој концепт организације Велике Политичке Странке, са разуђеном хоризонталом и поједностављеном вертикалом, доживљава слом на свим подручјима.
То је законита посљедица друштвених кретања, која су добрим дијелом продукована из великих странака, као друштвених и политичких генератора, а која, потом, поново, утичу на ширење тих негативних тенденција у самим политичким странкама.
Та двострука спирала, тај пуж завртањ који врти, истовремено, на обје стране, преко заједничког диференцијала, посљедица је и жеља Територијалистичког Финансијеризма.
Темељ тог ТФ, Глобализма, Збигњевизма, Натоизма, Неолиберализма, јесте одвајање Људи од свих битних токова у свијету. Њихово потискивање у слојеве мирног талога историје и цивилизације.
Људи су опасни по историју, моћ, кесу и метак.
Под појмом Људи, подразумијевам Народ, Нацију, Вјеру, Друштво, Државу, Привреду.
Половину половине вијека у БиХ гледам како Међународна Заједница сполно и политички општи са Лидерима. Само са Лидерима и Искључиво са Лидерима.
То оставља болне трагове.
Унутрашња организација Политичке Странке, коначно је почела да трпи посљедице.
Банализујем. Када се Босић слика са америчком амбасодорицом, јасно је да рејтинг свих у странци пада за неколико љестава.
Лидери странака, а лидерима се сматрају и Михајлица и Додик, и они који губе и они који побјеђују, и Златаган и Термин, сви су они убијеђени у то, почињу да прилагођавају Странке тој новој појави и лажној важности.
Кад ти неко у странци каже Оснуј Себи Странку па ради како мислиш, знаш да је бољка непреболна, да је тиквењак изашао из њиве и да је трешњо спао са притке.
Умјесто стално живе организације, која уважава чланство и ту бирачку и гласачку војску, а преко њих и друге бирачке слојеве, Организација Политичких Странака екстрахује се у врхове, концентрише се у Дворске Одаје и под Лидерске Импровизоване Настрешнице.
То се догађа свуда. У Хадезеу Хрватске. У Есдепеу Сарајева. Па је, стога странка и прднула у чабар. У Есдеа, појачано, како је умро Тихић. У Српској Напредној Странци тај процес је високотехнолошки завршен. О томе је говорио Стевандић из Српске Демократске Странке.
То се наслућује и у новом Статуту Есенесдеа. Огроман Главни Одбор а онда уско Предсједништво и Извршни Комитет.
*
Није добар тренд одвајања Људи од Политике.
А то могу да прекину само политичке странке које треба да буду сретне да још увијек бирачи хоће да буду чланови.
Дворска Организација Политичких Странака, корак је до збигњевисаног окупаторског потчињавања НДД Сфере.
*
Коме је добро на двору. Мишевима.
Шта је најефикасније на Двору. Чишћење.