четвртак, 5. фебруар 2015.

НОВИНАРИ
КОМУНИСТИЧКИ
ПИЛИ ИНФАРКТЕ,
НОВИНАРИ
ГЛОБАЛИСТИЧКИ
ПИЈУ МЕТКЕ

Стара статистичка чињеница, која никад није провјерена, каже да су новинари у Тоталитарном Комунизму, СФРЈ верзије, живјели, просјечно 42 године. Стална потреба да се комунистичка а касније и самоуправна јавност извијести одмах и са лица мјеста узимала је данак.
Стално смо срали комитетима и дркаџијама из ССРН, како умиремо а ни станова немамо, како смо важнији од политичара а немамо ни бенефицирани радни стаж.
Ја, ипак, мислим да је испијање кава и пушење цигарета, убијало новинаре. Можда и мало страх од свог незнања и њиховог комитета.
Некад пили каве, данас пију метке.
Колико видим, овдје, у БиХиС, није забиљежена нека узнемиријућа смртност. Барем разна УН не говоре о томе.
Мисле да, бранећи klix.ba, бране и свој живот и здравље.
Разним методама, новинарима су одузете све њихове личне и колективне особине које им ствара и захтијева Јавност, као њихова радна површина. И они су допринијели томе. Дабоме.
Ну. Пресудни су екстерни фактори.
Данашњи случај неког Томаса Мелије, ЗПДС, замјеника помоћника државног секретара, САД, СТЈ, који попује Вучићу, Влади, Србији, Медијима и Новинарима, о томе како је добар БИРН, како је добар ФХП, како је добар Заштитник Грађана, не гледам као Политичку Шамарчину Сбији. Јер. Србија је саму себе, одавно пукла и по гузици и одвалила неколико шамарчина да јој непрестано зуји Шумадија цела.
Гледам то као на Политичку Шамарчину Јавности и Медијима. Као чињеницу да понижење нема дна. Сама чињеница да постоје таблоидиотиди и да један курчић у држави јебе сваки јавни шупчић, довољно је понижење Јавности и Новнара. Али Делија Мелија не мисли тако. Буши дубље, СТЈ.
Шта ће урадити новинари у Србији, поводом овога. Ништа. Да ли ће новинари Републике Српске, барем Удружење Новинара Старчевица, стати у одбрану Новинара Србије. ОћеК.
То је немогуће. Јер Новинари и Медији више немају Морал, Хуманизам, Напредак, Истину, Објективност... као оријентире. Немају нигдје у свијету па то не могу имати ни ови овдје.
Она група лицемјера из првог реда  Шарли Шетње у Паризу, одржала им је лекцију. Јер. Они су, на разне начине, довели до крвопролића у редкацији Шарлија. И то ће, опет, искористити за нове темељније и шире захвате. Новинарима и медијима су бацили кошчицу Ја Сам Шарли.
Ја Сам Коњ.
Зашто толико новинара гине у ратовима које организују Слобода, Демократија, Људска Права, Нафта и Геополитка.
Па. Зато што су у служби тих ратова.
Зашто новинари и медији не пишу и не протестују против тих ратова, који језде деценијама.
Зато што су у њиховој служби.
Зашто данас нико не напише Оптужујем. Против Рата. А сви имају Вруће Вијести.
Рат је постао роба а новинари и медији јевтина амбалажа. Као за масну сирницу.
Само што још нема корпи за отпатке по бандерама. На којима је исписано: Отпаци Јавности.