петак, 26. децембар 2014.

3461.
ИВАНИЋ: НАС ТРОЈИЦА
ТРУДИЋЕМО СЕ ДА
ПРИВУЧЕМО БАРЕМ
ЈЕДНУ ОЗБИЉНУ
ИНВЕСТИЦИЈУ ЗА
ЧЕТИРИ ГОДИНЕ.

Треба одмах расписати ванредне изборе за Предсједништво БиХ.
Мада се ништа не би постигло.
Само се надам да неки други чланови не би давали овако јадне изјаве.
Вилдана Ослобођење непоправљиви је новинарски оптимист. Док је на двије стране начинила интервју са сарајевским српским чланом Предсједнштва.
А Иванић искористио столњак, срећа није то више столњак Хрвоја Иштука и Хасана Грабчановића, за простирање својих општих политичких флоскула и салвета које је усавршио у протекле двије деценије. И за примјерисање како је могуће опстати у политици толике деценије а не учинити ништа конкретно.
Након овог примјера, могу да повјерујем да човјек може да сједи двадесет година у пољском нужнику. А да из нужника никад не засмрди.
На крају интервјуа, пошто је Иванић рекао Ја имам своју визију, гдје усијецате те Визије, Сунце Вам Јебем, Оптимистична Вилдана ускликне Да чујемо.
А Иванић наниже реденик просерица.
И помене ту Једну Страну Инвестицију за Четири Године.
Нешто као Хајделберг цемент, Митал Стил и то.
То су, дакле, те Промјене.
Којима су нас, овдје у Републици Српској, убијали двије пуне године.
Прво. Шта Предсједништво БиХ има са Страним Инвестицијама.
Друго. Стране Инвестиције су обична синтагма да се не би морало рећи Шарена Лажа, Србима, или Фата Моргана, Бошњацима.
Треће. О Страним Инвестицијама одлучује интерес капитала. А у оваквим земљама Експлоатациони Интерес Капитала. А не Нас Тројица.
Четврто. Кад је у историји БиХ, или ово подручје, имало користи од Страних Инвестиција. Да не идем до Ахднаме. Да поменем аустроугарски Шип.ад.
Предсједништво БиХ, као и Савјет Министара, небитна су тијела за тако озбиљне послове као што је интеграција овог простора у европску економију, при чему бесцаринску продају роба Овдје не сматрама европском економијом.
Али, свједено, требали би да знају да је неки садист прогласио Насеобину Државом. И да она под собом има неке људе. Да је задатака сваке Државе, МЈЈ, да прво вјерује у своје људе и да њима да шансу. А не Великим Страним Инвестицијама.
То је политика којој се треба окренути. То је једина дугорочна политика која је могућа.

А те просерице по Ослобођењу, пред нову годину, нису ни за Интерни Информатор Педепеа. Иначе Велике Партије. И Визије.