среда, 24. децембар 2014.

3458.
КАКО ВЛАСТ
ОСОКОЛИ
БЕЗМУДОВЦЕ

Младен Босић се разгоропадио. СТЈК. Калајисано.
Напада Петицијаше. Раније Ствараоце. Додика. Владу.
Чим неко оде у Сарајево, почне да диже курац на Србе.
То, изгледа, нема везе са нацијом, вјером и политиком.
Младен Босић Пробосанац нема неког жироскопског стабилизатора који би му омогућио да се обрачунава са свима. Он је један од учесника у Бакировој композицији власти у Сарајеву. Нешто мало значајнији него Лијановић у Лагумџијиној. Он је изгубио изборе у Републици Српској. Он први, јер се није кандидовао за оно што га је следовало у што му је било обавеза. А онда је изгубила и његова странка. Па је изгубио и Огњен Тадић. Њему, Босићу, и неколицини, припала је утјешна награда, нешто као пакет синдикалне змнице, која је дошла уз побједу Младена Иванића и Босанаца.
Стога његово поповање, паметовање и горопађење према и над свима у Републици Српској, а и у Расејању На Води, може само да изгледа као Сарајевски Поглед на Србе. А никако као опозиционо дјеловање. Што му је, можда била намјера.
Или му је, уз то, и намјера да учврсти свој положај предсједника странке. Који је потпуно девастиран свим поразима и зимницама које сам набројао.
Дијелом ће тај положај повратити давањем сарајевских мјеста које је добио од Иванића. Али незадовољство које тиња, и локални избори који му предстоје, а на терету су му силне општине које је Есдеес преотео од Есенесдеа а ништа у њима није урадио, не носе му ништа добро.
Њега, и Есдеес може спасити само пад Есенесдеа.
Платформа са које он, Младен Пробосић, дијели лекције Петицијашима и Ствараоцима, није валидна политичка и национална платформа.
То је прије платформа унезвијереног и несигурног и од реалитета одвојеног полуполитичара, какав је у задњим годинама био Златко Лагумџија. Кад је осјетио да пада, и да му пада, потегао је Валтера Јебача.
Босић је у ситуацији тражења спаса од Валтера.
Он је требао да у изборној ноћи каже Сад ће Младен неког јебати. А предзору да дода Мислио сам на Иванића.
Дабоме да од Иванића нема користи.
Стога Пробосић покушава да створи слику да он није у Сарајеву. Већ да је у Републици Српској и да је Љута Опозиција.

То је лажна и јалова политичка платформа. Као и његов прошломандатни ангажман.