недеља, 21. децембар 2014.

3450.
РАСТЕ
НЕАРТИКУЛИСАНА
БРИГА ЗА
РЕПУБЛИКУ
СРПСКУ.
ТРУБЕ ТРУЛЕЖИ.
ТРУБЕ ПРЕТХОДНИЦЕ.

Након београдског Апела Неодступа, јавио се и Момчило Крајишник. Вођа Асоцијације Стваралаца Републике Српске. И он има приједлоге шта треба урадити, у политици, за добро Републике Српске.
СНСД и СДС требају да иду заједно у Власт у Сарајеву. Тако ће најбоље заштитити Српску.
Вратићу се тој небулози.
Прво да кажем да синтагма Ствараоци Републике Српске, не припада Есдеесу. Ни никоме његовом.
Компликована је историографска прича о стварању Републике Српске. Нема простора и времена да се у њу овдје улази.
Ја, лично, субјективно, објективно и простонародно, признајем за Створитеље само људе са Прве Линије, из Зоне Борбених Дејстава. И њихове најуже породице које су то морале да прежие. На првом мјесту, од њих признајем Покојне и Рањене.
Разумијем да не могу сви да буду у рову. Као што не могу сви да буду дезертери.
Не прихватам да се неко кити Ствараоцима а није имао појма шта ради, не само појединац, већ и цијела Есдеес, као широка булумента која је скупљала кајмак са Покрета Срба и њиховог страха од коначног Јасеновачког Истребљења.
Народ је много боље знао шта се догађа. Боље од тог Есдееса и Милошевићевих пљачкаша, дивљака и националфолера.
Српски Народ Овдје знао је добро, да кад се помене Граница На Дрини, или Шаховница На Дрини, да слиједи Јасеновац.
Есдеес је био политички узурпатор унутар тог покрета, катализатор полусвијета, организатор шверца и криминала, пљачкаш државне социјалистичке имовине, присутник и одобраватељ злочина који су упрљали Српски Народ.
Нити Есдеес нити нико њихов, није имао везе са Стварањем Републике Српске.
Њихова срећа је што Борци нису умјели да се организују као квалитетан колективитет, не као политичка странка, Есдеес би, какон Дејтона, био збрисан са српског лица у року од седам дана.
Борци и данас серу. Удружење ветерана, удружење курира, удружење заставника, удружење личних пратилаца. Свега има само нема јединствене и јаке Организације Борци Српске.
Ово што Крајишник Предлаже, удруживање СНСД - СДС у Сарајеву, типично је Есдеесово несхватање времена.
Уласком у такав аранжман, Есенесде би пристао на Пробосанизацију Српске. Био би прирепак Есдеесовом Колаборационизму. Легао би на руду. Дао би Есдеесу своје породично благо као што је Есдеес то дао Иванићу.
Да би се такво што догодило, Есдеес је морао, много прије избора, да се легитимише као борац за Републику Српску. А имао је шансу. Био је у власти у Сарајеву. А и да није био, имао је сто прилика.
Чак и сада, након избора.
Да је Есдеесу, и том Промјеначком Булументаријуму, до Републике Српске, никада не би пристали да уђу у заједничке институције у Сарајеву, у сарадњу са Сарајевским Политичким Кругом, без јасног папира, гаранција Српској, потписаног у Бањалуци. Од стране сарајевских љубитеља Есдееса.
Пошто то није реално, Есдеес је могао да одбије Колаборацију, и прије избора, више би гласова добили, будале. А и након избора. Пошто је Есенесде освојио више, обратите се њима. Они су десет година на бранику Српске, у Сарајеву, ред је да ту и остану. И јесте. Чак је и добра душа Душанке Мајкић, постала Национална Политичка Ратница.
Ну. Плитки Есдеес то не може да уради због саме суштине њиховог ситног политичког бића.
Мени то јамчи да они никада неће постати Велика Политичка Странка.
Откуда, дакле, та поплава идеја, захтјева, апела, порука и рецепата који падају на Републику Српску. Баш у овом времену.
·         У Србији нико не смије да прдне ни о чему. Па је најлакше бацати идеје о Републици Српској. Она је далеко, небитна је, мала је. А добро дође за празни национализам. Као рижа уз мекику.
·         Многима од њих је циљ слабљење и уништење Есенесдеа. Постављањем захтјева о заштити Републике Српске или понудом сарадње, може се обавити један дио тог посла. Ако неће са Есдеесом а нешто се деси, окривиће се Есенесде.
·         Есенесде је изгубио Политичко Вођство. Не само због гласовног мањка. И Афера од којих се није опрао. Странка је већ двије године у медијској дефанзиви. Није монолитна. Подложна је феудалним и менаџерским девијацијама. Инфивирана Екстерном Моћи која нема никакву одговорност. Много зетова игра око куће, али не због лијепих кћери већ због мираза. Страначки органи не постоје, или се не јављају из илегале. Састав посланика, нарочито њихова кандидатска претходница, као и састав министара, туп је као неолитска макља, сад извађена из мочваре. Све то, као лошу линију ровова, користе не више непријатељски врхунски диверзанти и извиђачи већ и обични луфтери, тетке и даиџе, и узимају дио те Политичке Моћи Есенесдеа. Томе се процесу прикључују и коалициони лешинари, легитимно и природно.
·         Есенесде је из улоге стјегоноше борбе за Републику Српску доспио у улогу неубједљивог оспораватеља Есдеесовог и Промјенашког Колаборационизма.
·         Есенесде је доспио у улогу Велике Бригаде којој је остао један једини утврђен и јак ров, на ледини, на вјетрометини, без власти у великим градовима, а то је Власт у Републици Српској. Управо због тога је изванредно рањив. Сада ће се појачати притисак на Есенесде и омасовити стварна и нестварна кривица за све и свја.
Због свега тога, и још много чега, за шта немам живаца, чују се Трубе Трулежи. И одавде и из Србије.

Само што су то Трубе Претходнице.