среда, 24. децембар 2014.

3457.
ШТА
СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ
ЗНАО О ПРИПРЕМИ
ДРВА ЗА ЗИМУ
У СКЕНДЕР ВАКУФУ

Јуче је Робин Даниган, госпођа са ланцем око врата, иначе замјеник помоћника америчког државног секретара за енергетску дипломатију, ЈТК, Јебем Ти Калорију, јест компликовано, у пријатељским независним новинама Насеобине, показала завидно знање о енергетским проблемима Украјине, Европе, Бугарске, Истре и Африке, укључујући и Америку.
Само није стигла ништа рећи о припреми дрва за зиму у Скендер Вакуфу, Челинцу и Шековићима.
Фасциниран сам.
Кад стигну да ратују кад толико уче.
Зашто ратују, кад све знају.
Кад све знају, што и нама не кажу.
Зашто стално лажу.
Госпођа са ланцем открива сву суштину Америчке Политике употребе Европе у америчкој борби против Русије. Она то ради нехотично. И открива многи од наредних потеза и корака САД према Европи.
Госпођа из Енергетске Дипломатије, предлаже Европи да гради гасне терминале, прича о исплативости експлоатације шкриљаца и на цијени нафте од четрдесет долара за барел. Нема шта не зна.
Нама се тај други пут истог гаса, истом купцу од истог продавца, не чини добром инвестицијом у дугорочну енергетску будућност.
Рекла је Робин за Јужни Ток.
Послије ове констатације, ништа у свијету, свемиру и универзуму, није необјашњиво.
Волио бих да знам да ли је тај разговор енергетске диплматске госпође, са демократским и независним бихновинарима, плаћен, наплаћен.
Иначе би те новине требало означити као најцрњи пропагандни пункт Терористичке Територијализације Европе, и приступничке околине, од стране Збигњева.

Ако је текст наплаћен, било би ми лакше.