понедељак, 10. новембар 2014.

ДА ЛИ ЈЕ САДА
ЈАСНО БОСИЋЕВО
ПРОБОСАНСТВО

Генијална је синтагма Пробосански Босић.
Она објашњава подаништво једног српског политичара не међународно признатој земљи Босни и Херцеговини већ Босни, Босанцима и Босанској варијанти те земље, скраћене за Србе и Хрвате.
Када је Шаћир Филандра, након предавања Младена Босића на сарајевском Факултету Политичких Наука, оцијенио Младена Босића промотором Пробосанске Политике, Иде Младен, води Пробосанце, а ја то сковао у Прбосански Босић, склопило се, није мислио оно што ја мислим. Није мислио на Босну и Херцеговину. Мислио је на Босну. Ту скраћену, турску, муслиманску, Бошњачку, сарајевску Босну. Умјесто Босне и Херцеговине.
Иначе би рекао да поздравља његов искорак ка босанскохерцеговачкој политици.
Есенесде је у јавности једно вријеме користио ту Пробосанштину Младена Босића. Углавном Милорад Додик. Пошто је већи дио Есенесдеоваца, у јавности, изгледао као овца јаловица. А и данас. Једино Додик нешто збори.
Онда су се појавили грмаљи из београдских агенција, агентура, за политички маркетинг и за истраживање јавног мнијења, и саопштили да се та Пробосанска црта Босићева није примила у јавности. Народ то не препознаје као истинито.
Мудро руководство је то прихватило. Пјесник се опет зајебо.
Мада је то било наивно. Ништа се у јавности не прима само од себе. Треба данас милион пута поновити једну синтагму. И опет ће ујутро један од двојице рећи Не сјећам се.
Да ли су Грмаљ Агенције намјерно штитиле Пробосанског Босића.
Да ли је српској јавности сада јасно.
Јасно је. Само се многи праве будале. Многи се покривају даљом мржњом према Додику и Режиму. А многи глуме Еуропљане & Интелектуалце.
У дупе их ПБЈ.