понедељак, 10. новембар 2014.

3358.
ШТА АКО СЕ
БОСИЋЕВА
ЛАКОМИСЛЕНОСТ
ПРЕТВОРИ У
ТЕШКУ ИЗДАЈУ

Младен Босић & Џелеп, Иванић, Чавић, Јандрић, отишли су у Сарајево празне главе и пуних руку понуда. Вратили се празне главе у празних руку.
Тако раде Историјски Срби.
Празне главе, значи да су отишли без политичког коцепта а пуних руку, значи да су отишли са бјанко сагласностима.
Негдје пред Сарајевом су застали и у оближњем грмљу поизвлачили свитњаке из гаћа.
Тако раде Отомански Срби.
То се данас зове постизборни коалициони капацитет.
Свобода то, у недостатку Кацина, зове европски пут.
У политици све може да буде разумљиво.
Али не може све да буде објашњиво.
Поред тога што су Босић & Џелеп отишли у Сарајево без политичког концепта за Републику Српску, и без јасног захтјева шта добијају они, а и Република Српска, за пристанак да се буде у власти у Сарајеву, за промјену политичке оријентације, коју најављују, а коју им диктира Фронтакомш, и без јавне оцјене цијелог споразума, барем у јевтиномаркетиншком смислу, трагично је да су показали лакомисленост и раскорак.
Неприхварљиво је да једна српска коалиција прекорачује први корак, институције Републике Српске, и лакомислено иде у Сарајево да учествује у формирању власти.
То је понижавајуће према Републици Српској. Према њених осам година тешке борбе за дејтонске позиције. Борбе против Унитаризације и Централизације. Борбе која им је била показна вјежба, над Хрватима, о томе шта су стварне намјере Сарајевског Политичког Круга.
Добро за Иванића и Чавића. Они никад нису ни демонстрирали политичко српство. Они су се према Политици Републике Српске односили са гађењем. Као и према Додику. Иако ту политику није креирао, нити проводио, сам Додик. Него и неколико стотина хиљда бирача, у неколико изборних циклуса, на десетине општина и на десетине министара, посланика и делегата.
Али Младен Босић је Предсједник једне јаке Српске Странке.
Ако он не види куда иде, онда је то још једна српска трагедија.
Могао је, барем, да баци наочаре, са свитњаком. Да се послије може банално правдати. Нисам видио.
Ако већ није у стању да размишља шта ће се догодити ако он и Промјенаши формирају власт у Сарајеву а у Бањалуци је формира Коалиција СНСДДНССП.
Како ће Босић, и његов Есдеес, избјећи четверогодишњи Црни Плашт Издајништва.