уторак, 11. новембар 2014.

3362.
ОД РИБАЋЕ ЧЕТКЕ
ДО УСРАНЕ МОТКЕ
ЗА ПРОМЈЕНАШЕ

Почело је рибање, четкање и уљепшавање Савеза За Промјене.
Терет постаје претежак и у првој недјељи историјског споразума Народњака кога су подржали и из АмАмб.
А кад те подржи АмАмб то значи да си већ одавно добио Чеп.
У гујицу Чеп, у главу Чип.
СЗП мора да објасни српскијанској јавности како то да је тако шаролика сарајевска чадорраја проглашена Народњацима и пријатељима Срба. Есдеа и Демократска Фронта.
Мора да објасни српскијанској јавности зашто се ради формирања заједничких органа мора потписивати било какав папир у Сарајеву. Сарајевско Ћаге.
Кад је довољно доћи тамо и рећи ми смо се договорили да заузмемо мјеста према броју посланика.
Мора да објасни садржину Сарајевског Ћагета.
Мора да објасни зашто је све подржала АмАмб кад је Сарајевско Ћаге тако безазлено како, на први поглед, дјелује.
Мора да објасни откуд иницијатива министара иностраних послова Велике Британије и Њемачке непосредно прије потписивања Споразума у Сарајеву.
Иванић је изашао са тезом да ће књижење војне имовине бити довољно за овај мандат. Нема више никаквих корака према Нато Пакту. А ако буде ишла Србија, онда и БиХ може да пита куд се скреће према том Пакту.
Онда је Црнадак узео четку у руке.
А кад Црнадак треба нешто да каже, све конференције за медије се прекину, масовни догађаји се обуставе, семафори се искључе, Режим прекине своје криминалне активности. И све, до задње аминокиселине, слуша шта ће Црнадак да каже.
Данас се микофона ухватио Чавић.
Његова епохална изјава је да ће све реформе да буду на основу Дејтонског споразума. При пуном паритету.
Не знам који слојеви су гласали за Чавића и да ли они могу да прихвате ово објашњење.
Али знам да здрав разум не може.
Сва насилна дјелатност Међународне Заједнице у БиХ, од Охаера до разних мисија и комисија, имала је за циљ промјену Дејтона. Ништа на основама Дејтона.
А никада нису нуђени безазлени папири на потпис. Већ Катил Фермани. И увијек се реформисала Српска. Никада Федерација.
Који ће Мудоња, Промјенаш, то да објасни.
Ко ће да објасни класичне информеровске бомбе, из сарајских медија, око укидања Министарства просвјете Федерације. Као, то је неуставно и недејтонски. Шта значе та гвожђа за Републику Српску и њену просвјету.
За промјенаше то неће бити лак посао. Највећи дио медија у Републици Српској, који је подржавао Опозицију против Режима, класично је и ортодоксно српски оријентисан. Има и оних који глуме интелектуализам и грађанство. Али они су мало утицајни. Сарајевски не могу опрати Савез за промјене код јавности у Републици Српској.
Осим тога Општи Криминал Режима не може постићи ефекте Оправдавања као што је постигао ефекте Против.
А, када Промјенаши дођу до прве прилике гдје ће моћи да покажу неглумљено и неупаковано, класично Српство, неће имату муда да било шта кажу. Да одбију. Или ће већ на врату имати локалне изборе.
Ако Есенесде буде провео ефикасну и незакашњелу реорганизацију, Повратак Људима, елиминацију Екстерне Моћи и успостављање ефикасне мреже 2000 Мјесних Одбора, Савез за промјене ће, у цијелој Републици Српској, на локалним изборима, проћи као Билећко уједињене опозиције.
Ментори и Инжењеринг Операције Народњаци За Промјене, треба да знају да Јавност у Републици Српској не функционише као Јавност у Србији. Никад није ни функционисала. Да је то могуће Промјенаши би већ сада били опрани. Овдје Историјски догађај не вриједи курцу. Да вриједи, могли би да раде шта хоће. Као што и тамо власти раде шта хоће. Овдје не помаже ухапсити Мишковића.
Може се лако догодоти да се Јавност Српске даље радикализује у смислу Самосталности. Да се Каталонизује. Као што се догодило након неуставних удара на Есдеес, Хага и разних реформи, од Педевеа до покушане реформе Полиције.
Требало би се спремити и за такву варијанту. Да се не уђе у замку Јединог Кривца, што се непрестано покушава монтирати Републици Српској, и да се та радикализација Јавности, демократски канализује.
Зато велика странка мора бити што ближе људима. На начин да је организација практично њихова а не страначка.