понедељак, 17. новембар 2014.

3373.
ОТПРАВНИК
АМЕРИЧКИХ
ВОЗОВА, ХИЛ,
РЕГРУТУЈЕ
АКАДЕМСКЕ
ЈАЊИЧАРЕ ПО БиХ

Узми нам границе, узми нам тржиште, узми нам територију, узми нам устав па, онда, узми и младе људе. Једино што имамо.
Тако се понаша Збигњев.
Збигњев је збирна именица за америчке геолошке интересе и цивилизацијску изузетност.
У склопу тог програма Отправник Возова Хил, резидентан у Сарајеву, одржао је неки скуп на којем је говорио о томе да хиљаду америчких универзитета траже или имају студенте из свијета.
Тако је 319 ученика из БиХ већ на студијима у САД.
То су све невладини студенти, СТЈ.
Онда је саопштио да Ам Мин Одбране и Стејт Департмнент  омогућују за шесторо грађана БиХ да студирају на Вест Поинту.
А тај Поинт је чудо војна школа. Ко то заврши, побјеђује на свим такмичењима у гађању глинених голубова, и у пикаду, на подручју регије, у наредних десет година.
Онај ко не побјеђује, и ко не остане у Америци, буде именован за министра одбране дотичне земље. Он је душу дао да разумије америчку изузетност и америчке геотермалне интересе. И да их проводи. Дабоме.
Хил је рекао да то министарство и тај Стејт у потпуности финансирају четири године школовања и боравка.
То је тај неојањичарски однос Збигњева према сиротињи раји. Тиме се постижу два циља. Шири се регрутни избор америчких стручњака. Јер се мали дио враћа у земљу поријекла. И постиже се то да тај буде много већи католик од папе. Зато су Турци Отоманци у јањичаре регрутовали нетурке и немуслимане. Док су били мали. За сепета.
Америчани, Збигњев и Хил, на тај начин, промовишу не слободу кретања и то. Већ слободу мамљења и врбовања. Поткупљивања.
А то се овдје показује као узимање и задњег природног ресурса којег имамо. Младих људи.
Кад тако добро мислите младим људима у БиХ, и БиХ, што не отворите, о трошку Мин Одбране, или неког другог, хиљаду малих фабрика. Па они који овдје заврше школе, да овдје и раде. Нису овдашње школе ништа лошије од америчких.

И, што не отвориш бесплатне старачке домове у Америци за времешне Босанске Србе, Босанске муслимане и Босанске Хрвате. Кад нас толико волиш.