четвртак, 10. јул 2014.

3081.
АКО ЈЕ ВУЧИЋ
ВУЧИЋ
ОНДА ЈЕ БОСИЋ...

Турчић.
Тако се овдје каже за Младог Пробосанца.
Медијски Котрљани, пак, желе да га представе као Малог Вучића. Јер је објелоданио да ће, у случају побједе његовог Савеза За Иванића, преузети улогу Премијера. Као и Вучић.
И узеће умјетничко име Елиот Бос.
Котрљани, тако, покушавају да јавност Републике Српске убиједе у аналогију као свесрпски покров.
И очекују да су Срби Овдје све Генералић до Генералића.
Истина стоји другачије.
Пробосанац Босић се, у ствари, сакрио.
Он се у политици игра жмирке.
Док Дете Оги опет мора да носи крчаг на губитничке изборе, Босић још никад није ушао у бирачку кутију. Ни на једном листићу.
Али је спреман, без икакве референц листе, да буде Премијер. СТЈ.
Мене је већи страх од његовог премијеровања него његов од изласка на изборе за Предсједника Републике.
Друга истина. Босић не смије у трку за Предсједника Републике нити за Члана Предсједништва, без обзира што је Режим, како котрљају његови медији и ситни плаћеници, Цркао, Пропао, Колабирао, Покрао, Загадио, Опљачкао. И сигурно губи изборе.
Нашта је спала Мисија.
Умјесто да рушим Додика и Режим, чувам мјесто предсједника странке. И режим.
Трећа истина. Младен Босић је кроз овај лавиринт кандидатура прошао у складу са својим опробаним вјештинама које су га избациле на површину страначког вођства и ту га одржале.
Та еквилибристика није довољна да би био Премијер.
Четврта истина. Босић као да је Присарајевски Комплексашки Србин. За њега су врховни ауторитет Сарај и Странци.
Као провинцијални примитивац, није одолио да не оде на неки факс крај Миљацке и држи предавање онима који за Србе, и за њега, маре колико и крмача за замашћену врећу.
А као политичар са вечерњом школом није се могао одупријети странцима, Инструкторима, да му у крило увале сву силу опиљака, отпадака и откивака, које су назвали Савез за промјене и од кога су, сада, на крају, остали само дроњци и прапорци.
Пета истина. Пробосић је смислио генијалну скривалицу. Кад изгубе, он ће их, поједначне кандидате и страначке потенцијално опасне конкуренте, оптужити. Ја сам јавно објелоданио да ћу сјести у ужарену фотељу премијера пропале економије а ви нисте у стању да побиједите Режим који се већ срушио.