среда, 9. јул 2014.

3080.
ДАНКЕЛА МЕРКЕЛ
И УЛТИМАТУМИ СРБИЈИ

Сви се, дабоме, са предозираним гађењем сјећамо Великог Хрватског Хита поп нац глазбе под именом Данке Дојчланд. И оне сцене на неком првенству када је хрватски такмичар освојио медаљицу па прво скочио да љуби Нијемца, исто такмичара, а овај ибер алес аполитичан, блејао у чуду, не знајући, вјероватно, ни да постоји Хрватска.
Нешто слично се догодило недавно, док је Вучић био у посјети Ангели Меркел. Наслови су одјекивали понижењем.
Не имај друге Немачке осим Немачке.
Онда је услиједило понижавање и девалвирање Вучићеве посјете Путину. И то у Вучићевим таблоидима, како кажу извотри блиски Сербији.
Али, да се јавност не би прерачунала, извјесна потпредсједница Владе Србије, плавуша иначе, изјавила је да је Вучић једини државник у Региону.
Вучиће се Сербија јоште.
Ну. Мене занима то што се све више показује да Косово није једини, главни и завршни проблем Сербије.
Сербија се нашла у комбинованом стршљенику састављеном од унутрашњег хаотичног конгломераторијума, економског посртања, геополитичких преса и потпуне дезоријентације НДД Сфере. Нација Држава Друштво.
Данашњи наслов у Политици, Шокенхоф у контроли испуњавања немачких услова, без обзира да ли га је Смајловићка пласирала намерно, као кајлирање удворничкој Сербији, или га је објавила као чињеницу, из извора блиских Независном Новинарству, говори више од сто посјета Берлину и Москви.
Србији се мора промијенити генетска структура. Србија се потчинити мора. А најбоља алатка за то су услови и ултиматуми у континуитету.
Упоредо са потчињавањем, радиће се на дерегулацији. А најбоља алатка за дерегулацију НДД Сфере јесте хитна, неопходна, неодложна и свеопшта приватизација. Приватизација је скупна ријеч за технологију познату као Да ти јебем мамицу и да ти узмем све што имаш а ти да трчиш, око свог бившег дворишта, гологуз, голокур и голоум.
Привазизација је добра још за нешто. Тренутно у државу уђе много пара. А код друштава која нису процедурализована и која нису довољно, барем привидно, демокртизована, која су таблоидиотизована, паре су најбољи начин да развијеш корупцију, криминал, подаништво, племенство, превртљивство и превјерништво.
А, потом, оптужиш Државу и Власт да подржава те потпуно неевропске, незападне и ненеолибералне вриједности.
Па им опет уврнеш муданца са условима и ултиматумима.
Сербија се довела у тешку ситуацију. Не сада, већ од када.
Нити може поднијети толике шокове Шокенхофова нити може толико пута Путину да иде, колико јој треба да избалансира своју путању.

Ако таблоиди, порталоиди и разни септоиди не пронађу рјешење, не знам ко ће.