четвртак, 16. јануар 2014.

2608.
БУРАН ЖИВОТ
У САРАЈУ,
КО СРЕД БРИСЕЛА

Иако је НПФ, Наоружани Предсједник Федерације, већ дуље у Осмој Офанзиви на поштене и добре институције, појединце и прегаоце, политичка и дипломатска активност у Сарају не јењава.
Ево, Термин Никшић примио је у званичну и пријатељску посјету премијерку сусједне државе, Српске, Жељку Цвијановић. Политички кругови у Бањалуци, то јест ја, поздрављају тај сусрет уз малу резерву. Треба видјети да синдром ФФС, Frencution Free Styling, није прелазан па да се рашчупа и Жељкина коса. А онда у свијету кажу Како су умјели избарати жену за премијера а нису успјели да јој нађу чешаљ.
Да би се још више активирала та жива дипломатска активност скромно предлажем да Први Министар Иностраних Послова, за ову прилику, Лагумльенко, посјети Сочи и Олимпијске игре како би коликотолико пристигао сусједну државу, Српску, у контактима са Русијом.
А до Сочија, да прими у неколико развратних посјета Инцка и неке припаднике CD, Камарил Дипломатик (оп.ја), и да од њих покуша да сазна шта ради Будимир.
Иначе ће се цијела Држава Федерација претворити у један велики Нотарски Уред са огрмном шалтер салом изнад којих ће стајати Шалтер 16 Улагање захтјева за смјену, Шалтер 17 Повлачење захтјева за смјену, Шалтер 18 Улагање појединачних захтјева за смјену, Шалтер 19 Улагање групних, Шалтер 20 Улагање захтјева ВИП особа и рекордера. То је за Термина, пошто је он апсолутни рекордер по захтјевима за смјену и по повлачењу.
Пошто СИФ неће ускоро да буду ријешени, некако и њих треба активирати. Иако их нема у уставу. Али. Свеједно. Све ово што се ради у Федерацији нема у уставу. Па шта.
Њима двојици би, за почетак требало дати по пиштољче. Мислим да је боље са дозволом. Саговорници су онда сигурни да их носе. Ако је без дозволе, никад ниси сигуран, можеш нешто да ланеш, мислећи да га не носи у службеним просторијама. А он га извади.