петак, 6. септембар 2013.

2316.
СЕГМЕНТИРАНА
АНАРХИЈА
 

Слободан Станић није ни био за министра. Има сто добрих способности али за министарско мјесто потребно је сто других. И велика доза мазохизма.
Али. Било је још много министара који нису били за министра. И оних који су сада министри. Ако то проширимо на цијелу Вашу Државу, такозвану БиХ, онда су то цијеле пијаце антиминистара.
Ну. Случај Станић говори о нечему другом. У Републици Српској министарски ординаријати углавном не стварају систем у свом ресору, систем који конзистентно, мозаично и компактно може да одоли екстерним политичким и анархистичним побудама опозције, тајкунинга и рушитеља из МЗ.
У министарствима тог здравства, просвјете, породице итакодаљно, остављене су, након шест годиница, саме пустоши.
Станић се, тако, претворио у министра у машни, са материјалима у ташни, и обилазио појединачне установе да би сазнао шта је на ствари. Да је постојао систем, не би морао да обилази. И да буде Летећи Министар.
Такво стање користи Опозиција и Фракција Анархорор Акције.
Па, ваде један по један сегмент, и уз манипулацију, лажна обећања, вјероватна плаћања и потплаћања, медијску експлоатацију и свеопшту радикализацију, изунуђују рјешења која су изван и изнад постојећег стања ствари и реалних капацитета.
Јучер су то били Љубитељи Павиљона Четири, Босанчићи без језика босанца, данас Дијализичари, сутра ће Возовође.
Док Лидери обзнањују Мисију, Рушење, Ујединитељство и Спас, СРЈ.
И тако све до избора. А кад дођу избори, стратези ће да лизну мастиљаву оловку, саберу гласовну добит, протрљају руке, ако буде њине среће. Срушили смо Режим. Сада су наши у мозаику. Чавић 8731, Младен One Rn, Младен Мисија. Михајљица Чварак.
А људи из сегмената,  биће бачени у запећак, под ноге, под балегу.
До сељедећег сјећања. Док неко не донесе хиљаду доларчића да их се неко сјети. До сљедећих избора.
Опасност сегментирања ресора није само у одавању слабих тачака за разне вјеште мутљароше типа Стевандића, Бореновића, Копненовића, Усроњковића. Нити у падовима министара.
Опасност је у анархизацији и пјешчаризацији Српске. И њеног економског, административног и политичког система. Стварању Анархије умјесто Процедура и стварању Пјешчара умјесто Монолита.