четвртак, 15. август 2013.

2268.
КОМШИЋ
И ИЗЕТБЕГОВИЋ
У ФИЛМУ
„НА МРСНОМ ПУТУ“
 

При чему је Комшић Анђелина Џоли а Бакир Бред Пит.
Коубили се да замрсе ствар. Никад ништа да створе. Само да сметају. Запетљавају. Шибицаре. Чаршијахатлуци.
А молио сам Кустурицу. Дај Комшићу да у том филму игра Курира Хамзу. Одакле долазиш. С Игманаба. Ко те шаље. Валтер. Бивши Валтер. Тај дијалог би ушао у анале. Само га не пуштај близу Монике. Испашће мрмак.
Овако, Комшић и Изетбеговић се уживили. Врховни Команданти, 2/3, Оружаних Снага БиХ, СТЈ. А Оружане Снаге немају чим да покосе круг касарне. Па издали наређење. Сва техника, МТС, Кустурици која дата, одмах на ускладиштење. У Област 961, Регион 552, Хангар 13.468, Ред 169. Сва сила је те технике. Држава је велика. Државне Оружане Снаге огромне. И обични прашинар дужи слип од кевлара. А накурњак од ултралаких легура.
Двије Трећине Врховног Команданта оружаних Снага сигурно сматрају да ће им та техника бити потребна у отпору евентуалној агресији. Јал на мезар, јал на Босну.
Та депеша Министарству одбране о забрани уступања технике, камион, комада два, прага, зар то још постоји, комада један и нешто ситног МТС, лабораторијски је доказ како Члан Предсједништва, комада два, да сам себе начини будалашем.
И онда Мун цмиздри у Бањалуци Нема напретка. Споро се иде у Нато. Што ће ли ти њих двојица у Нату. Мајке ти.
Суштина је ипак у томе што се та техника може добити у сваком бољем отпаду у Србији. Што ће Кустуричина екипа, вјероватно, и учинити.
А Два Будалаша се понашају као да им је тражена Шеста Флота. На шест година.