уторак, 13. август 2013.

2262.
ДЕМОКРАТИЈА
НАЈЕБАЛА
У СРПЦУ
 

Србац је, некад звани Српски Свињар, преживио са тим својим, доиста четничким, именом власт Бранка и Хамдије. Али долазак демократије, опозиционог вишестраначја и бабаврачара коалиције, неће преживјети.
У недјељу, која је прва прошла, одржан је у Српцу, на раскрсници, у кафићу са баштом, златног имена, Дом Младих, традиционални Србачки Демократски Форум коме је главни циљ био да се Начелник Српца из неке партије НСП, Њу Српац Проуграм, чини ми се, упозна са важним политичким и унутарстраначким трендовима и погледима у Великом Политичком Блоку ДНС, Демократија Народима Српца, и са појединим фактима о располагању људским ресурсима, што је све обрађено у посебној тротомној студији назучног института Тренд Пипл Ресурс, из Српца такође, под називом Кога си запошљаво, пизда ти материна.
Из Демократије Народима Српца, на Форуму је била присутна јака делегација у саставу Љубо Ракић, лидер регионалног покрета Демократије и Славен Марић, директор Хидромелиорацијског и акумулацијског система Водовод Србац. Ракић је имао Рибаћа Четка Стајлинг, фризура ала Јавни Сервис Бриселске Србије. Марић, пак, није био у тренду али је у задњем џепу имао папагајке произведене по ДИН стандардима, а не неке турске или кинеске. Независни извори, ипак, то нису могли да потврде.
Политички аналитичари у задње вријеме наводе како се Марић Папагајка почео удаљавати од идеологије и система Демократије Народима Српца и да су сукоби неминовни.
Пратиоци и посматрачи Форума су сматрали да ће Начелник, својим великим угледом и политичким покретом који стоји иза њега, тај Њу, као и Народни Одборник који управља здравственим системом у покрајини Челинац – Котор Варош и води Обласни Континентални Комитет Прогреса Демокртског Процеса, довести до смиривања турбуленција у важној приеврпској регији Србац и да ће се једногласно усвојити Декларацвија коју ће онда ратификовати све околне државе. И пактови.
Али, како извјештава угледни политички дневник са љубичастим кружићима, Независне Невине, Србац Форум се завршио Макљажом.
То је, дакле, та демократија Убрабоњане Опозиције. Народ хоће промјене. И између Крмељиве Власти и Убрабоњане Опозције, у Српцу, изабере то што изабере.
Мада је главна кривица, за све ове мегатрендове Србачконожичке Равни, на бившој власти као и на неконтролисаном процесу одлива Србачких Мозгова у Бањалуку, тај, изузев Српца, најјачи привредни, културни, финансијски, инвестициони, универзитетски и судски центар у ширем окружењу, све што је ваљало, отишло у Бањалуку, у Српцу остали само никудовићи, Србац је лабораторијски узорак за могући сценарио 2014.
Закиваће се гузице храстовом петицом ако на власт дођу те чудне нове и неразумљиве скраћенице.