четвртак, 15. август 2013.

2267.
КРСТИЋ
ПОТПИСАО,
БЕЈЛ ОЋЕНЕЋЕ
 

Самослудна Медијска Србија умије, боље него иједна пијарница, да се убаци у центрифугу, сама је укључи, и ишчија се боље него цигани гуске у Скупљачима перја.
Како тужно изгледа онај Мишко. Кад су му искључили центрифугу. Не јебе га нико. Медији једва. Ни адвокати неће да дођу на рочиште. Није више хит.
Сад је Апсолутни Хит извјесни Крстић који је дошао на преговоре око мјеста министра финансија у Влади Србије.
Кажу да је потписао и да га је Вучић измислио. Мада не треба вјеровати свему што се чује по Србији. Испашће да је Дачић отерао Динкића да би Вучић наместио свога.
Србија, тако, већ двадесет година, живи од омота до омота. Сад је умотај у ово, сад у оно. Сад у целофанче, сад у папирче, једном масно, другипут свјетлуцаво, сад у поњаве, сад у крв, сад у бриселницу, сад у купусницу свадбарицу.
Објективно. Шта долазак извјесног младог економисте из Велике и Далеке Америке може да значи за Србију. Ништа. Јер он није директор Федералних Резерви нити Џипа и Моргана. Добит би била за Србију да познаје технолгију финансијашења и да олакша пут скоро банкротизованој Србији кроз прашуме лове, моћи, утицаја, уцјена и спаса. Мада све то и није потребно. Ето Мађарске на двеста километара. Они знају како се ослободити дуга и јебати Милу Маму Фонду.
Пошто Дете Крстић, а није Јасамја, Јеремија, све то не зна, добит је резервисана искључиво за Вучића. Шумадијска и затуцана Србија ће да каже Светски, бре, човек, овај Вучић.
Вучић ће, пак, пошто је перфектно и виртуозно подшапио медије, стога тако и иде, Прође Мишко, дође Крско, сада да подшапи и сектор финансија. Он је исправно проценио да је Екстерна Моћ, екстерна у односу на странке, његову и Дачићеву, у односу на власт и у односу на државну администатцију уопште, најопаснија у сектору финансије, ту ни Слоба није могао да уради ништа, и да се та стоглава хидра мора исећи. Стога је најбоље на чело тог сектора ставити некога ко нема никакве безе са Пипцима. И домаћим папцима. Некога кога не могу да мунтају. Барем нед одмах.
То ће, дабоме, смањити корупцију, непроцедурални ток и невидљиви утицај на финансије и економију. И даље ојачати и апсолутизовати Вучића.
Али, за еконоски напредак и излаз из кризе, за достојанствен, самосталан и стабилан пут економије, треба још.