четвртак, 11. април 2013.

2049.
UNEREĐENE
NACIJE
 

Ne moraš imati nikakav zanat da bi znao da je sve na svijetu alat. A ako baš ne želimo da koristimo tu tursku riječ, možemo da kaže da je za svaki moment sve u svijetu instrument.
Tako i Ujedinjene Nacije. Koje su nastale poslije Drugog Svjetskog Klanja, kada je trebalo brzo i efikasno ovladati svijetom prije nego to učine Srp & Čekić. Isto alati.
Tada je to bilo utopljeno u opšti polet i zanos. Došla sloboda. STJ. Djevojke ljepotice dopuštaju po ulicama da ih presretni vojnici ljube kao svoje. Omladinske radne akcije. Večernje škole. Vlast, uniforma i slast. Kapitalizam u zamahu. Šuškavci, vespe, kokakola.
Iz tog mozaika potiču i MMF, JJM, Ja Mamicu, Breton-Vuds, Svjetska banka, Status najpovlaštenije nacije, Svjetska trgovinska organizacija.
Drug Tito je držao na uzdi i jedne i druge a u toru Nesvrstane. Juga je bila sretna zemlja. Nacije se međusobno voljele. Mada su se osmjehivale stisnutih suba.
Onda je puko Novi Svjetski Poredak. Pao Berlinski zid. Pao Varšavski pakt. Ameri se osilili. Alatka im se digla do nebeske demokratije. A nekako se zacrnio, ko prolom oblaka, STJ, okvrgavio. Iz svake kvrge suče plamen po pet hiljada kilometara u napredak i po tri u širine.
Tako smo i mi ovdje došli pod alatku. Neki pod tvrđi, neki pod mekši dio. Srbi pod najtvrđi, DMJ. Dete Mu Jebem.
A da bi sve bilo demokratski i međunarodno pravno, Ujedinjene Nacije će formirati Sud u Hagu. Sunce Ti Jebem. Taj sud je imao tajni zadatak. Bio je Sud za čekanje dženaza i sahrana. Sačekaće da umre Franjo. Da se udženazi Alija. Bio je i sud Za oslobađanje. To je jedini sud koji je formiran za Oslobađanje. Ćivša im Haradinaj Tezen Pil.
To je bilo tako demokratski prikriveno da je svaka budala vidjela o čemu se radi. Pola Srba je nevino osuđeno, na osnovu plaćeničkih svjedoka. Pola je pomrlo neosuđeno. Još se nešto razvlači deceniju čitavu. Ne znaju kako da ih osude. Jedini su im aduti Ratko i Raško. Ali ni za njih nemaju ni jednog dokaza.
Onda se pojavilo Srpče Jeremija. Studirao na Hrvardu. Svi mislili Demokrat Bez Gaća. Zato su ga Tadićevi isključili iz stranke jer nije htio da daje guzice na svakoj raskrsnici.
Pa organizovao debatu u UN. Da se Ujedinjene Nacija do kraja Unerede.
Jasno je da nisu došli Ameri i da nisu došli plaćenici iz suda i tužilaštva u Hagu. Time su dokazali da je sud jednostran. Time su dokazali da ne mogu da brane svoje presude. Nemaju argumenata ni izvan obične sumnje.
Otišla Bakira. Bošnjaci su UN i Hag shvatili kao svoj ćeif sokak. Pa misle da mogu raditi šta im padne napamet.
Jedini način da UN i svijet, takozvana Međunarodna zajednica, spasu dva prsta obraza jeste da se formira novi međunrodni sud. Sud za krvničke i političke zločine muslimana u BiH. Uključujući i prema muslimanima.
Što se nikad neće desiti. Dabome.