субота, 29. децембар 2012.

1898.
NEMA CERIĆA
BEZ ZUKORLIĆA
NI ZUKORLIĆA
BEZ CERIĆA

Cerić i Zukorlić su sebi osnovali penzijski fond. Pošto su odstranjeni iz praktikovanja vjere, doduše, nisam upućen u kakvom je statusu Muazuki, osnovali su SBK, Svjetski Bošnjački Kongres. Istovremeno su osnovali i Bošnjačku fondaciju, isto svjetsku, koja će finansirati  Bošnjačku akademiju nauka i narečeni SBK. Valjda će naći i koju paru za dvije, tri, bijele beemveove Ikspetice.
Cerić je održao svoj inauguralni govor. Neka vrsta poboljšane Suljagićeve nebuloze. Mi, Građani. Šta Građani. Mi Bošnjaci. Ima da ispravimo svoje devijacije. U pogledu Nacije, Države i Inferiornosti. Ali. Prvo da ukolijenčimo Dodika. Ko ne voli Bosnu, marš tamo. Ko voli Bosnu treba da zna da je Bosna Naša. Nema Bosne bez Bošnjaka. Nema Bošnjaka bez Bosne.
Zato je za zastavu SBK uzeta ratna zastava Armijice BiH. Koja je bila ni Jovanova, ni Komšićeva, ni muslimanska, već i Jovanova, i Komšićeva, i muslimanska.
Zalud Imamović nije glasao Za. Kaže, dobrica, time tjeramo, za dulje vrijeme, Srbe i Hrvate od sebe. Ma. Niko nije ni imao u vidu Srbe i Hrvate. Odakle si ti stigao.
Ta zastava sa ljiljanima, takozvana Ljiljanuša, i dijagonalom, biljeg je svojatanja BiH. O čemu je Cerić već pričao kao ef. To je znak za armadni napad na one koji ne vole Bosnu. To je objava vjerskog rata Nevoljenicima. Nevjernicima. To je dugoročni koncept koji će na Balkanu proizvesti velike probleme. Ta svojevrsna Cerićeva Prizrenska Liga biće Južni Tok nelegalnog kapitala kojim će se ovdje finansirati razni demokratski procesi. Poput Glasačkog Turizma. Unitarizma. Četničkog Čišćenja. Eliminacije Srba iz Naše Bosne. I slično.
Pretpostavljam da će taj insitucionalni trijumvirat, SBK, BNF, BANU, staviti pod svoje skute, u doglednom vremenu, i muslimansku političku artikulaciju. Kojom sada nije zadovoljan i jasno joj je to dao do znanja.
Da. Zaboravio sam. Njihov prvi put i angažman biće odlazak u Brisel. Kako bi se Naša Bosna primila u Evropsku Uniju.