субота, 22. децембар 2012.

1890.
ZLA KOB BiH
JE NERAZMRSIVA

Bosna, kako oni iz Vaše Države imentuju Bosnu i Hercegovinu, primjer je amaterskog rješavanja nacionalnog, političkog i državnog pitanja.
Sve što se dogodilo toj Basni, uključujući i međuvjerske, međunacionalne i međukriminalne ratove, preko Dejtona pa do Naših Entiteta, jeste posljedica tragične greške muslimanskog amaterizma u političkom i nacionalnom smislu.
Kada su Mislimanski Politički Amateri shvatili da je JASA, Jugoslovenski Asortiman Smrtnih Artikala, pokrenuta isključivo zbog Nezavisnosti Hrvatske, a da su svi ostali, pa i Nezavisna Slovenija, samo kolateralana šteta u Tem Rapadu, Alija, prije svega, ali i njegovi arapiturksavjetnici, vidjeli su šansu da i Bosna Dobije Državu. Ono što nije pošlo za rukom Kulinu, Tvrtku, raznim Sulejmanima i Ferdinadnima, pa ni ĐPC, poželio je da ostvari Alija.
Dabome da je unesrećio sve oko sebe. A i svoje muslimane.
Postdejtonska muslimansko-bošnjačka politika sumanuto glavinja u nastavku te politike. Politike stvaranja Nemoguće Države Bosne. Islamske Bosne. Republike Bosne. Što je isto.
U tu svrhu odvija se angažman Turske. Davutoglu, u nizu geopolitičkih improvizacija, tipične profesorske provenijencije, da su profesori mogli biti Državnici, Kembridž bi vladao cijelim svijetom, osim Sjevernom Korejom, STJ, važno lansira tezu da Sofija, Ankara, Tirana, Sarajevo i Skopje treba da napreduju zajedno. Skopje ne može biti snažno ako nije snažan Istambul.
U tu svrhu se čara Balkanska Islamska Unija.
U tu svrhu Cerić osniva galaktički islamski svebošnjački kongres sa sjedištem u Sarajevu.
U tu svrhu se angažuju sve moguće reciklirane snage, u Briselu i Vašingtonu, na Ustavnim Promjenama.
U tu svrhu je projektovana i politička izmišljotina Svejedno Finci.
U tu svrhu se forsira Agresija i Genocid
U tu svrhu traje uništavanje Federacije, da ne kažem Hrvata, samo da bi Država došla do daha.
U tu svrhu se od Srebrenice čini Apsurdija.
U tu svrhu su projektovane i Političke Nevladine Babe. I Daidža Emir.
Ta Naknadna Samotragedija Političkog Bošnjaštva jamči dugotrajno umiranje. Dugo putovanje od Žrtve Mira do Bosanskog Pira.
Taj proces se nikada neće smiriti jer je Bošnjačko Političko Rukovodstvo, i zagranični mentori, ušlo u kolosijeke iluzija čije rampe, sa strane, ne omogućuju političku artikulaciju u skladu sa novim mozaikom bivše Jugoslavije, Evrope i trendova Trećeg Milenijuma.
Lonci Malog Stambola, Saraja, u kome stoluju razni Mali Sulejmani, od Tihića do Lagumdžije, kuvaće se još dugo, sa glavnim ciljem da Prođe Vakat a Dođe Zeman.
Tu igru je fenomenalno odigrao Zlatagan sa Hadezeovima.
I tako će biti do u beskraj. Dok se ne podijelimo.