четвртак, 20. децембар 2012.

1888.
FENAMENALNA TOPIĆKA

Novinaska agencija Fena, valjda Federalna novinaska agencija, uzela je mišljenje Političke Analitičarke iz Banjaluke, povodom moje dijagnoze Kancerogenuma Suljagić, izvjesne Tanje Topić. Politička Analitičarka je, u stvari FES Plaćenica. Fridrih Ebert Stiftung. To je nevladina organizacija iz Njemačke koja je godinama radila na podvođenju Esenesdea pod SDP Unitarnu Bosansku Socijaldemokratiju. Kada im to nije uspjelo, onda su počeli podržavati druge Socijaldemokrate tipa Utripi Čice. Kao što su PDP. Već godinama Topićka negativno dijagnosticira Republiku Srpsku i njenu vlast, izborne pobjednike a naročito Esenesde. Priča javno dio onog što kao analizu i mišljenje dostavlja svojim gazdama.
Nemam ništa protiv.
Ali imam protiv da ta Ićka, i druge, pogrešno prenose ono što sam rekao. Topićka kaže, u vijesti Fene:
Prijetnje ratom su potpuno opasne, jer prizivanje rata u BiH, nakon toliko godina, u bilo kojoj formi, i s bilo koje strane je vrlo neozbiljno i neodgovorno, kazala je u izjavi za Agenciju FENA politička analitičarka iz Banje Luke Tanja Topić kometirajući takve tvrdnje izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića. 
S druge strane, ako se posmatra cjelokupan kontekst i okruženje, prisustvo međunarodnih snaga i međunarodne zajednice u BiH, onda je ta prijetnja ili zveckanje ratom, jedna iluzija. Postavlja se pitanje i neodgovornosti, u smislu da prijetite nečim što je nerealno - kazala je Topić.
Topićka i Fenićka ili su bile kolektivno pjane ili nisu čitale šta sam rekao na Portalu SNSD.info (i na mom blogu na kojem je izjava sa portala prenijeta kao dodatak tekstu).
Jasno sam rekao da svo to Suljagić Sranje po Srebrenici, i šire, može dovesti do rata. Da sam htio da prijetim, rekao bih da ću pokrenuti rat.
A Fenićka, agencija koja se ubraja u novinarstvo, STJ, donosi još i sljedeći pasus:
Vasić naziva Emira Suljagića "plaćeničkim mračnjakom" te dodaje da je osnivanje Koalicije početak zakonodavne, nedemokratske i antidejtonske anarhije u BiH".  Tvrdi da „djelovanje na registraciji birača na prijeratnim adresama stanovanja Građanske inicijative " 1. mart" "može da bude početak opasne međunacionalne destrukcije koja će zahvatiti cijeli Balkan, a koja može završiti ratom mnogo težim nego što su bili građanski, međuvjerski i međunacionalni ratovi pred kraj prošlog vijeka". 
Nigdje u mojoj izjavi nema riječi „djelovanje na registraciji birača na prijeratnim adresama“. Niti se o tome radi, Pjana Fenićko.
Sa ovakvim analitičkim i novinarskim budalama ratra mora biti. Neće pomoći ni Smak Svijeta.