субота, 11. август 2012.


1739.
PRVO IM
UZEO LOVU.
SAD I DRŽAVU.
JEBOJL SUNCE SVOJE.

Američki profesor otkrio toplu vodu. Zato i propadaju što imaju toliko profesora. Svaki prvi grije vodu, svaki drugi viče Topla je.
Frensis Bojl, profesor na Univerzitetu Ilinois, to je kao kod nas na Univerzitetu Vlasenica, saopštio da su Američani načinili Stvora da traje samo petnaest godina. Holbruk rekao Tuđi i Slobi, navodno, još u Dejtonu, malo ćete pričekati da se vaš dogovor ostvari. Dogovor o podjeli.
Frensis Bojl je bio zastupnik BiH u toj nekoj tužbi protiv Srbije. I uzeo im lovu.
Dobro. Priznajem da je čovjek upućen. Nu. Mogao je 2005. pročitati moju knjigu, prvu iz edicije Politički Ljetopis, pod nazivom „BiH ne postoji“. Pošto više nema primjeraka na tržištu, tajna služba ĐIK, Đe Ima Knjiga, angažovala stotinutrideset operativaca i dvjesta lokalnih doušnika, da pronađu barem jedan.
Bojl sada ne bi izazvao reakcije Ohaera. Međunarodna zajednica ostaje privržena Dejtonu. I Određene Ambasade.  Dosad bi se već pomirili sa činjenicama.
Meni se sve čini da su se Američani u Dejtonu i malo zajebavali. Muslimansko-Hrvatska Federacija. Kad ste vezivali zastave protiv Srba sad i ostanite zajedno. Samo prvo recite koje prezime uzima mlada. Onaj ko je napravio MH Federaciju i jest zapečatio sudbinu BiH. Znao je da to neće funkcionisati. Ali saopštio im je to tek kad se dovoljno daleko odmakako. Mahnuo je imenom Republika Srpska i Specijalnim Paralelnim Vezama.
Prof Frensis Bojl jest otkrio toplu vodu. Sve je to bilo poznato u Dejtonu. Niko ništa nije krio. Dejton nema zamki niti neizlaznog lavirinta. Dejton je ostavio otvorena vrata na svečetiri strane. Nije ostavio mogućnost da se BiH unutra dogovori. Savjet ministara od tri člana, Predsjedništvo o tri člana koja dolaze, izbrani od nacija, izdaleka, Parlamentarna skupština BiH...sve su to nekompetentna i grupagrađana tijela.
Muslimani su, politički soj, i prateći kriminalno-gubarski, uz pomoć inostrane love, godinama poslije rata lobirali za Reforme i podvale. Tako je kršen Dejtonski sporazum. Nisu htjeli da prihvate istinu da ih je Alija Izetbegović uzalud odveo u rat. U Žrtvu Mira. U Pizdu Materinu. U Stradiju. Ljude koji nikad nisu ratovali, osim nešto handžarli divizija, odveo je u rat da ginu kao snoplje. Da nije bilo Hrvata i Amerikanaca, tačan bi prognozer bio onaj Ludi Kosati Pjesnik. A on, Alija, onda je mrtvo ladno umro i ostavio nepostojeću BiH.
Godinama su, dakle, kršili Dejtonski sporazum. Sad traže da im ga neko popravi.
Pa su našli Lagumdžiju.