среда, 8. август 2012.


1736.
AKO SE
SIRIJOM
MJERI EVROPA,
JEBI JE

Vidim, i u Srbiji oduševljenje što je njen predstavnik u UN glasao za Pobunjenike Sirije. Kao i u susjednom Sarajevu. I u Srbiji seru o tome kako Srbija treba biti usklađena sa EU. Mada nema ni privijesti o tome kad će Srbija biti i uskaldištena u EU. Drugi slavljenički slogan je, u nezavisnoj demokratskoj štampi, JMM, Srbija glasala protiv Rusije i Kine.
Neodoljiva plitkoća objašnjenja upotrebe država i nacija u prodrkavanju demokratije i ljudskih prava.
Oni koji sada traže rezolucije protiv Sirijskog Režima, za upotrebu sile i slično, nisu tražili ni r kada su pripremali ustanke i usranke, i obučavali i ubacivali usranike da ruše internacionalno legalnu vlast u Siriji. Kakavgod je vladar Asad, Sin Oca Svog, on je za izvanjske aktere legalan i legitiman. Da li vlast u Siriji treba da bude bolja, demokratskija i ljudskopravnija. Da. Kao i u Americi. Kao i u svakoj zemlji.
Ali. To je stvar te zemlje i tog naroda. Ako je njima dobro, ona ništa.
Osim toga. Dosad nema primjera da su Ustanici donijeli Tri D, Dobro, Demokratiju i Demos.
Glasanajem za ovakve rezolucije, Esade postiže legalizaciju ovakvih intervencija i opravdavanje prethodnih. SAD na ovaj način poručuje da posjeduje oružje za masovno glasanje.
Priča da je to usklađivanje sa EU smiješna je i za neuko srpsko seljače iz Šumadije. To je najobičnija primitivna blerizacija Srbije i drugih zemalja. Toni Bler, jedan od najperspektivnijih evropskih lidera, i lidera socijaldemokratije, podržao je takvu političku tehnologiju i platio to svojom političkom karijerom. Jebeš Blera lično, ali Evropa je ostala bez tako izgledne političke figure. Jebeš i to, ali su se, onda, pojavili razni Dontiji, Montiji, Kontiji, finansijaši umjesto vizionara.
Nu. Svijet napreduje. Nakon teorije i prakse Ograničenog Suvereniteta u Sovjetskom Savezu i Varšavskom Paktu, na sceni je samo praksa. Praksa Uništenog Suvereniteta.
Zemlje koje to podržavaju ne mogu se pravdati samo time da je to In. Jebote.