среда, 18. април 2012.

SIJEKOVAC U MAKEDONIJI
Dali je došlo vrijeme da malo zaratujemo u Makedoniji. A. Šiptari još nisu dobili sve što im je namijenjeno. Sa stabilnom Vojnom Bazom Kosovo, ta stara šiptarska riječ, postali su generator najveće latentne nestabilnosti na Balkanu. Imaju potencijal da čitav ovaj vijek prave političke i teritorijalne vratolomije. A još se Albanija nije uključila ni u predsoblje.
Oko Kosova je Jug Srbije, Makedonija, Crna Gora. Sve teritorije sa izjesnom, ili katastrofalnom, količinom Albanaca.
Sada je u Makedoniji izvršeno brutalno profesionalno ubisto nad petoricom mladića. Nema indicija da se radi o nekom meksikanskom sindromu obračuna bandi ili slično.
Makedonsko stanovništvo smatra da su to uradili Albanci i što se duže bude bez rezultata istrage, stanje će biti sve gore i opasnije.
U ovom trenutku, ovo je tipično ubistvo Srpskog svata na Baščaršiji. Ili Pokolj baba i djedova u Sijekovcu. Potrebno je isprovocirati makedonsko stanovništvo kako bi Albanci ispali slobodari, patriote i žrtve. Kao onomad Alija i Bratija u BiH.
Jasno je da je Makedonija najnezavršenija ruina Bivše Jugoslavije. Mala joj je sreća što je Grčka malo zgrčnuta ali ima vremena da pokaže svoje aspiracije. To će da pokazuva i Mlađano Bugarče. Šiptari će vjerovatno izaći sa deklaracijom da Makedonci odu iz njihove zemlje. Jug Srbije može da seksuališe Srbiju još dugo ali nema potencijal da učini velike teritorijalizacije kao što to imaju Šiptari u Makedoniji.
Uglavnom, moja geopolitička teza i dalje je neoboriva. U BiH će se završiti raspad Jugoslavije. Može da ga usporava samo nerješavanje makedonskog krvavog grotla.
To neće ići tako lako. Jer Evropa ne zna šta će sa BiH a za Makedoniju još nije ni čula. To daje vremena krolocima i krvonošama da steknu prednost građanskog rata kao što su ga stekli u Hrvatskoj i u BiH.