недеља, 20. новембар 2011.

OKUPIRAJTE POVRŠINU KRIZE
Okupatori Vol Strita i drugih teritorija, velika je vojska bez zemlje i armada bez oružja i gaća. To je, u stvari, žalosni indikator potpunog neshvatanja kuda ide ekonomski svijet i priručnog lutkarskog pozorišta kojeg su članovi i okupatori koje policija rastjetuje i lišava ih strašnog oružja, malih kamperskih šatora vrijednih 15 dolara.
U to neznanje i nesnalaženje uključuju se i veliki umovi Harvarda. Džefri Saks, legendarni jahač rodea za krotitelje hiperinflacije, sada uprosječeno zaboravljen, podržao je okupatore i priključio im se. Džozef Štiglic odavno kritikuje Sistem Jedan odsto.
Ali, Sistem Jedan Odsto je samo površina. Kao što je kampovanje po svjetskim tačkama okupacije takođe površina.
Jedan Odsto je tek jedna od pojava, na jednom dijelu Ekonomske kugle i jedna od posljedica. Proces se treba gledati cjelokupno. Sjeća li se iko trenutka kad je propao Leman Braders. A tada se mislilo da je to ključni trenutak i da se došlo do dna.
Finansijaši i Saksari, ne, dakle, samo Jedan Odsto Bogataša, doveli su, svojom nekonotrolisanom igrom, do podjele svijeta po novim mjerilima. Svijet nije podijeljen Berlinskim zidom, paktovima, štitnim zonama ili pustinjama i žitnicama. Svijet je sada podijeljeniji nego što je to bio u doba kolonija i istrebljenja Indijanaca i domorodaca Južne Amerike.
Finansijaši i Saksari su, sada, u trci za tim novim svijetom. Neko će u toj trci plaćati glavom, neko novcem a najviše njih plaćat če teritorijama. Višedecenijskom nepažnjom i njihovim oskudnim znanjem o tome kuda ide svijet, jer su svo vrijeme i svu pamet trošili na tokove ne novca već virtuelnih finansija, došlo se do podjela Eekonomske Zemljine Kore i do formiranja Novih Ekonomskih Kontinenata. Neki od tih kontinenata, Rusija, Kina, Brazil, prevarili su analitičare u toma da će se to sve raspasti pod pritiskom Ljudskih prava i ostalih Demokratskih Kurčevina i sami pasti u pregršt i krilo Finasijaša i Saksara.
Pojava se sada prikazuje potpuno drukčijom. Rusija gradi gasni krvotok oko Evrope, perforiše jednom oteti joj teritorijalni prsten oko sebe i bezobrazno je nezadužena, u odnosu na Evropu i Zapad. Kina je Prva Ekonomska Sila. Samo još nije objavljena rang lista. Brazil je takođe u usponu mada običan posmatrač odavde nema ni jedan posto podataka o tome. Šta je zajedničko za ova tri nova kontinenta. Teritorije. Velike Neosvojive Teritorije.
Dabome, ostalo je još neosvojenih teritorija i to se sada ubrzano obavlja. Afričko proljeće je jedna od najvećih nezauzetih teritorija. Sirija se još drži.
Evropske okrajine su uglavnom zaposjednute. Soroš, jedan od Usranih Finansijaša koji se proseruckario svojim Otvorenim društvom, došao je na Kosovo i uložio u rude. Tu je i bivši Rio Tinto, sa novim imenom, tu su i drugi bušotinarci. Samo Rudnici Trepča imaju, po procjenama, 425.000 tona olova, 415.000 tona cinka, 185.000 tona nikla, 800 tona srebra. Zato su hiljade vojnika Nato najprije upale u Trepču i radnike istjerale na ulice. Ni toga se više niko ne sjeća. Sad je u modi Sjever Kosova. Kosmetski lignit je procijenjen na 300 mlrd dolara. Baš to hoće da eksploatišu Soroševe Otvorene Ralje. Soroš je tako postao Autonomna pokrajina Srbije.
Ova kriza, dakle, nije suštinska pojava. To što će u njoj stradati po koja zemlja, nešto naroda, nekakvi diktatori i šačica banaka, to nema veze ni sa čim.
Finansijaši i Saksari shvataju da su u finansijskom ratu izgubili teritorije i sada ih se na sve načine nastoje domoći. Već odavno se u toj bici vode i ratovi. I vodiće ih se još više. Stalno je otvoren konkurs za Gavrila Prinicipa, ili na regionalnom ili na svjetskom planu.
Nije uputno dirati Kinu i Rusiju, Brazil i Australija su još Tamo Daleko, pa se Evropa čini najranjivijom. Pošto se smatra da će Proljetni Dio Afrike šaptom pasti. Nije moguće očekivati bojevu municiju u Evropi, odnosno ratove. Ali, zar Grčka nije u totalnom ratu i zar nije kapitulirala. Sada je u toku sanacija bojišta.
Evropa je pod dvostrukim ili trostrujkim udarom. Finasijaši i Saksari, i Amerika, Obama stalno alarmira svijet o kolapsu Eurozone, Rusija, a i Kina, čekaju pogodne trenutke da uskoče, priskoče, zauzmu pozicije. Možda je plan o Zdravom Jezgru Evrope, sačinjen i za takve prilike ili pod tim pritiskom.
Za to vijeme policija po Americi rastjeruje Okupatore koji su, od nekadašnje Djece Cvijeća, postali Djeca Bez Gaća.