понедељак, 21. новембар 2011.

KO JE AUTOR
GRČKOG SCENARIJA
ZA REPUBLIKU SRPSKU
Nastranu to što je sinoć ATV Kad lišće pada, ponižavala Predsjednika Republike puštanjem poluminutne, vjerovatno Srnine, audi izjave da bi nakon toga desetak minuta prostora dala Mladenu Ivaniću, glasovnom i izbornom marginalcu kojeg je u životu održao Zlatagan Lagzumdžija izabravši ga u Dom naroda, mada ovaj spada u Dom Nenaroda, i što jadnom Rakulju, ta Ateve, grkljan vadi, Kad će penzioneri na ulice, Kad će nejač u proteste, po ovoj smrzlici, nebili ih desetkovalo, udarna politička detonacija bilo je Ivanićevo pominjanje Grčkog scenarija koji čeka Republiku Srpsku.
Negdje je ta sintagma skovana i podmetnuta prvo Presingu pod kojom je najavljivan što je prije emisije stornirano. Sada je taj isti scenario oživio Mladen Ivanić, za prsa bolji ekonomist od Svetlane Cenić i Alekse Milojevića. A teškom mukom se izborio u njihovu skupinu.
Mladen Ivanić je, uz Dragana Čavića, jedan od rodonačelnika reda Potopnici i Nudiguzi. Pošto je za ponudu ostalo malo, nakon izbornog kraha, Potopništvo je jedina ideološka i politička matrica sa koje djeluju.
Izgubili smo Fabriku Duvana, Glas Srpske, Mljekaru, Fabriku alatnih mašina Jelšingrad, a sada ćemo, veli Ivanić, izgleda i Kosmos.
Za neupućene ekonomiste, sve su to kompanije koje su ostvarivale ekstraprofit tako da je, onomad, Srbija, kad je kupila Telekom, za one pare, za koje bi se od Ivanića moglo kupiti pola miliona banaka, i kad je vidjela kako je promašila, nudila Republici Srpskoj da joj vrati Telekom Srpske a da uzme samo Kosmos i Mljekaru.
Najjača ekonomska teza Mldena Ivanića, kakva teza, takva i televizija, jeste ona: Ma, mogu oni pričati što oće (Vlada, kobiva), sljedeće godine stižu anuiteti na otplatu, 300 miliona maraka.
I to je podloga Grčkom scenariju za Republiku Srpsku.
Istraživao sam izbore, trećinu svog života time se bavim. Još nigdje nisam našao slučaj da ih je neko dobio proklamujući sutrašnji potop. Zna to i Ivanić. Ali bi trebao da objasni ko mu je servirao Grčki scenario.
Barem kad se vrati iz Engleske gdje je otišao na neki Think tank, grupnu terapiju. Ili na dodatne upute.