петак, 25. новембар 2011.

BOSNIĆ BOSNIĆEVIĆ
Jebeš čojeka, govorio pradjed Toman, ako ne znaš šta mu je ime a šta prezime.
A ni sam Bogić Bogićević ne zna šta hoće niti šta da kaže.
BB je redovna ukrasna jelka za Veliki Praznik Dana Državnosti Vaše Države. Kadgod zatreba Državi, potegnu Bogićabogićevića.
A sam Bogić je Politička Pička, izvorni proizvod dobrotvorne organizacije Tito & Ceka. Iz te garniture je i Azem Vlasi, Brane Miljuš i slično. No, dobro, ne mogu svijet premrežiti samo mudonje. Čovječanstvo bi izmurlo. Ne od nedostatka razmnožavanje nego od tuge za nekim, znate vi dobro kojim, zadovoljstvima.
BB je, kad je gorilo, glasao protiv ustavnih nadležnostui institucija Države SFRJ u čijem je Pčelarskom Društvu sjedio u ime Branka i Hamdije. Da je glasao Za nikada se Serija Masovnih Krvoprolića ne bi dogodila na području te SFRJ. Možda bi to bila i Vojna Hunta, Vojna Ditkatura, Državni Udar... ali ne bi izginulo toliko ljudi i ne bi došlo do uništavanja imovine koja je sticana i građena decenijama. I ne bi bilo etničkog čišćenja, kako mu u Saraju tepaju. I najgora Jnahunta bi morala ostaviti prostor da se dogovori miran razlaz po čeho-slovačkom sistemu. Ovako, bogićevština je proizvela Slobodana u Miloševića, trgovca Kninskim i ko zna kojim još Srbima, Tuđmana u Heroja, trgovca Vukovarem i još ko zna sve čim, Aliju u Oca Nacije i miniranog mezarja, Radovana u Karadžića Haškog ...
Zato je Pičić Pičićević.
Dabome, on je svijetli lik Sarajske propagande. Propadagande. Te oni nama, Narodu BiH, nikad nisu dali da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Te u Berlinu, te u Versaju, te u Moskvi, te u Dejtonu. Bolje vam je što nisu dali. Da daju, niko ne bi ostao sa Sarajevom. Predlažem da se uvede Dan Versaja, Dan Berlina... pored Dana Državnosti, na dan 25. novembra. Tog dana je, kaže sarajpropaganda, spriječeno da se BiH pripoji Srbiji. A da se BiH ne pripoji Srbiji najprije su mnogi muslimani išli u ustaše i u handžarregimente. I nisu htjeli u partizane.
To vještačko Bosnarenje, taj vještački Teferič Državluk, popeo mi se, popeo mi se, ma, na takve nivoe da počinje da iritira i one koji su prema Naseobini ravnodušni. Davnobih i Bogićević svjetionici i orijentiri, međaši i ugaonici BiH.
Žalosna zemlja žalosnih protuva.