субота, 26. новембар 2011.

DRŽAVNI DINO


MEĐU FAŠISTIMA
Da Beograd nije pička kao što jeste, što se nimalo ne uklapa u Patriotsku Istinu Saraj Polja, o kojoj su još bogumili klesali, o tome da je to Centar Genocida, Nukleus Agresije, Destabilizator Regije i još uvijek Teritorijalni Aspirator, nikada se onaj službeni Bosanski Pjevuljak ne bi pojavio na tamošnjoj sceni.
Meni u Beograd ne bi ušao niko iz tog Saraj Polja, uključujući i Pjevuljke. A šta tražite kod Agresora, u gradu gdje Otac Nacije Dobrica još uvijek postrojava kordone za Veliku Srbiju. Ne bi ušao ni Bakir, ni Tihić, ni Gulu, ni Zulu, ni Dvaputoglu.
Kao jevtini Propagandni Srbin, mogao bih sada da kažem kako Beograd i Srbi, gošćenjem Dine Merlina, pokazuju svoju panslavensku, mondijalističku, modernističku, dušu i toleranciju. Ma, nema veze. Beograd, taj koji je na koncertima, nema pojma o onome šta se događalo Ovdje i šta se događa. Oni ne znaju sačuvati ni Kosovo, na koje su Srbi došli prije onih Ćulapdžija, njih je Legija terorisao kao male mace, Sloba im zavrtao uši a Mira vadila Kvrgana na njih kadgod je htjela.
Taj Beograd je samo velegrad kojem treba zabava. I dvadeset hiljada ljudi ne znači neku brojku. Toliko će sutra onaj iz Napredikala da skupi na trgu. Bez pesmu i svirku.
Saraj Polje, pak, ima obraza kao junac neubalegane guzice. Već nedjeljama pjevaju svi mediji o tome kako je interes za Dinu ogroman, kako će to biti serija koncerata, kako je organizacija na visokom nivou, kako četiri fašista prijete bombardovanjem beograda, kako beograd troši milion evra na obezbjeđenje... bez imalo srama zbog toga što, kao i u prosjeku za ovo doba godine, mrzilački, pišu i govore za taj Četograd.
Pjevački i mladalački beograd nema zlih ili drugih namjera. Politički beograd, očito, ima. Regionalna Tolerancija. Samonud EU. Mi Se Izvinjajemo. Mlogo Se Izvinjajemo. Beograd je kriv za Zonu A i Zonu B, za Zločine na Blajburgu, za Šamaranje Slovenačkih Belih, za Zločine Tuđmanovih Kosovaca, za Vukovar, za Lipik, za Sarajevo, za Batka, za Rušenje Ferhadije, za dvije, tri Srebrenice...
Beogradu dobro dođe ta Mondijalistička ponuda. A Saraj Polju služi za dalju dogradnju Državnog Dine i ravnopravljenja sa beogradom.
No, suštinski problem ostaje. Kako da Propaganda Saraj Polja objasni svojoj javnosti toliku oduševljenost Fašista svojim Žrtvama. Ili žrtve nisu žrtve, ili fašisti nisu fašisti.
A za pjevače. Nema zime. Svi će oni, kad, tad, dospjeti u Grand Šou, Pink Šou, Saša Šou, Brena Bre Šou. Osim onog kojeg će istranžirati Arduana.