субота, 29. октобар 2011.

PROMOTIVNI TERORIZAM
Bez obzira što svaki vehabija djeluje priglupo, retardirano i pećinski, oni smišljeno rade na svom Projektu koji nije stvar vjere niti radikalizacije vjere, niti je to neki ogranak islama, nego je projekt radikalizacije muslimana kao grupe, kolektiviteta, nacije.
Njihova lišajska upornost, zabrađena istrajnost i ambalažno sirotanstvo odjeće, što sveukupno stvara dojam samožrtvenosti koja zahtijeva sažaljivost, donosi plodove. Ovdje se događaju teroristički akti, za ovdašnje koordinate, veliki i značajni. Oni su zvaničnu vjersku strukturu primorali da im se ne protivi pa da im, prećutno, u nekom obliku, daje i dobrodošlicu. Izgradili su povezanu strukturu u dvije zemlje, obje iz interesne sfere Turske. Organi bezbjednosti prema njima nisu uspjeli da demonstriraju efikasnost što stvara pozitivan efekat i simpatije kod dijela javnosti. Ignorišu sudski i tužilački sistem što im takođe donosi pozitivu na ljestvici jer cijela suština i jeste u ignoranciji i eliminaciji svega zapadnog, demokratskog, institucionalnog i evropskog.
Vehabijski Jašar Terorizam u Saraju, Gradu Multietničkome, imao je precizno projektovano mjesto u tom cijelom nizu Radikalizacije Islama.
To je bio Promotivni Terorizam.
Vehabija je, u stvari, čitavo vrijeme izvodio oskudnu mini-monodramu koja je trebala biti, i jeste, promotivni spot za svjetske svakovrsne mreže pod nazivom „Lakoća Terorizma. Vaše Sarajevo“. Ponekad mu je nedostajalo pokreta i radnje, malo pucaj malo hodaj, jer su Organi, i u policijskom, više milicijskom, i u biloškom smislu, Organčine, imale problema da nabave neku dugu cijev, da se popnu na krov, da zauzmu položaje, sreća da je Karadžić u Hagu, ako bi sad opkolio Sarajevu, zauzeo bi ga za petnaest minuta, i da pogode jadnika. On je to jedva dočekao. Čim ga je zrno udarilo u nogu on je pao i rasčetvrtio udove ko Isus na krstu, bože me oprosti.
Ulogu Promotivnog Teroriste odigrao je fenomenalno.
I došao, a i svijetu predočio, do sljedećih saznanja:
• Organi, Državni Ministar, STJ, Granična Policija, 2STJ, Milicija Županije Sarajevske, OBA Muda Marjanova... Samo mucaju. Te ušao je U Zemlju juče ujutro, te ušao je u avgustu. Ni štetu na AmAmb ne mogu da ustanove pa dolazi FBI, sa jaknama na kojima će pisati FBI-ФБИ.
• Možeš lako i normalno doći iz druge države, oružja ima ovdje.
• Televizije i portali su ti na usluzi. Novinari nesposobni. Tvoja mama, tvoje tetke i ostala brojna rodbina će postati i zvijezde.
• Građani fenomenalni. Ti samo pucaš, oni spašavaju ranjene. Učtivi. Dobar dan, teroristo. Možemo li odnijeti ranjene. Ajd.
• Stranci isto učtivi. Sam opkoliš ambasadu, pucaš kud hoćeš. Oni kažu Incident. Ta zapadna demokratičnost. Na istoku bi mi za to odsjekli ruku i gurnuli prelomljen teljig u šupak. Najmanje. Ta istočna gej parada.
Sa Ambasadorskim Saraj Terorizmom, počinje nova era terora u BiH. Jer, BiH je na ovaj način postala jedna od zemalja u kojoj napadaju Američke Ambasade. Prvi kalašnjikovi se u vodu bacaju.
To će privući i druge američke strukure u BiH, osim stručnjaka za štetu u malteru, a to može privući onda i druge teroriste, a to može... i ide spirala, ide spirala.
Republika Srpska mora naći način da izgradi svoju obavještajnost. I da svoju bezbjednost podigne na najviši mogući nivo, ne čekajući nove znake terorizma. Bakir Izetbebegović govori o mogućim sukobima. Vehabije to mogu prevesti kao naredbu za napade u Republici Srpskoj.
Jer, zajedničke, bosanskohercegovačke, bezbjedonosne službe su pune aidovaca, dvostrukih i trostrukih agenata, plaćenika svake vrste, spavača, zločinaca i izdajnika pa nikad neće moći funkcionisati ni sa trećinom potencijala. A i da nema Aida i ostalih, jebo obavještajnu službu, i bezbjedonosne strukture tronacionalnog sastava.