петак, 28. октобар 2011.

TUĐMANA
ISKLJUČITI IZ HADEZEA
Znam da neće pomoći. Tuđmana treba isključiti kao čin moralne retroaktivne revalorizacije. Njegova varijanta kineskog političkog programa Nije važno da li je mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe, promovisana u obliku Hrvatskom treba da vlada sto porodica, možda sam pogriješio u pamćenu broja, koštala je Hrvatsku Ko Svetog Petra Kajgana. KSPG.
Danas košta Kosorku Djevojku, premijerku i braniteljku, bivšu radioteljku, i Suvremeni HDZ. Početak kraja je bio, vjerujem u neki oblik istinitosti, kada su agenti jedne važne tajne službe iz Okruga Evropa došli kod Sanadera i rekli Imate 48 sati. A onda je počela Ina da se odmotava. Jučer gledam zagrebačke novine. Niko iz toga neće živu glavu iznijeti. Sve se upreglo u pobjedu Esdepea. Mada mi Esdepe i ta Kukulicija više liče na kokošku koja kukuriče.
Dakle. Kriminal Hadezea. Optužena je cijela stranka. Zakopavali papire i lovu po dvorištima, dijelili narukvice, Znanader uzimao profite, profile i promile. Nezgodno mi reći Mito, srbijanska reč. Ništa neobično. Tako su nastajale političke stranke na Brdovitom Balkanu. Umro je Eskaju u jednome danu. A te nove Političke Stranke istom su vodicom krštene, isto u jednom danu. To je poseban sociološki oblik kolektiviteta dotad nepoznat pod nazivom Nek je nacionalno pa nek je i kriminalno.
Da. Svi skidaju gaće kad vrše proces vršenja velike nužde. Samo neki okreću bjelolasicu u živicu a neki na put. E, ovaj put se to desilo Sanaderu i Hadezeu. Okrenuli je na put. Osilio se MI i CIA nisu problem, zaboravio na One koji su se razmrežili i znaju sve, srušio Ivića Pašalića, izgotovinio što je trebalo, krenulo se ka EU, sad je prilika za mile milione. Kud 100 porodica može i 101.
No, Saniboj se nije pokvario u Hadezeu. Kao takav je ušao i prišao. Pčele na med, muve na govna.
Tragedija za Hrvatsku jeste u tome što se Hadeze nije uspio na vrijeme preorijentisati iz Pokreta za Nacionalnu Kriminalizaciju u Političku stranku. A ako će Esdepe vladati kao onomad Račan, opet neka vrsta tragedije.
Objektivno. Hadeze je u teškoj situaciji. Nema nacionalnog naboja u čemu bi lako pobijedio Neprimjetni Esdepe. Da je barem neki Gotovina pred izručenjem. To što je Hadeze uveo Hrvatsku u EU, to u kampanji ne treba ni pominjati. Tako dođemo do ključne izborne filozofije. Ne pobjeđuje ono što radiš danas. Pobjeđuje ono što si dosad radio. Uspjeh se podrazumijeva. Bitan je stav i percepcija koju ćeš isporučiti biračima. Dakle, pobjeđuje onaj ko je već pobijedio a gubi onaj ko ne zna ko je pobijedio.