среда, 16. март 2011.

USPUTNI USTAŠA
I NISPUTNA KURVA
Inokosna karcinomka, izvjesna Odobašićka, crno zlo medijskog sektora u Naseobini, koja se u tom sektoru vrzma ko zna koliko godina i mandata, čime li, javno je, kako i doliči izvjesnim zanimanjima, saopštila da Leo Pločkinić, koji se proceduralno obratio zbog govora mržnje nad njim, izvoli obratiti redovnom sudu protiv građanina Bakira Hadžiomertovića koji ga je, zajedno sa drugima iz tog geografskog i nacionalnog miljea, nazivao i nazvao ustašom
Inokosna Odobašićka, Rakovica, je svoju odbranu saopštila stavom da je Pločkinić tu usputno pomenut.
Siroti Leo je tako postao usputni ustaša. Ustaša koji stopira. Ustaša saobraćajni znak.
RAK je, inače, saopštio da je mišljenje slobodno, da je iznošenje mišljenja slobodno, da se slobodno mogu iznositi ideje.
Sarajevski intelektualci i divljaci, Bakira Hadžiomertovića ne ubrajam u prve, znali su šta će reći RAK i Odobašićka. Već godinama sistematski pojedine aktere političkog života koji nisu iz sarajevske flore i faune, nazivaju fašistima, ustašama, četnicima... a Republiku Srpsku Šumska, Genocidska, Manji bh Blentitet.
Od Šaćira do Bakira. Mnogi. Od intelektualaca do divljaka.
Ta sarajevska sloboda ideja i razmjena mišljenja je toliko dobrodušna i zbližavajuća da čovjek poželi da se sva EU pretvori u Bosnu i Hercegovinu. Ma šta u BiH, da se pretvori u Sarajevo, STJ.
One evropske, britnaske, budale ne znaju ni mrvicu slobode mišljenja. Fergusona, onog trenera, kaznili sa pet utakmica u svlačionici, sa tranzistorom, zato što je kritikovao sudiju koji je dosudio neki penal ili šta.
A lijepo sam mu rekao: Kad hoćeš da sa nekim razmijeniš mišljenje, kaži mu da je Ustaša. Ali nemoj samo njemu da kažeš, to djeluje usputno. Pomeni mu i mrtvu majku ustaškinju u grobu, i neživnut zametak ustaški u posteljici još nerođene mu unuke. Kaži mu, njemu i svima njegovim da je Četnik, da mu majku koljačku svirneš kao onaj Ustaša za Čelzi.
Kad samo to pročitao mislio sam da bi i Bakir mogao dobiti zabranu vođenja pet emisija. Za Lea. Po pet za ostale ustaše. I po pet za ostale četnike. Za fašiste tri pa jednu.
Tako bi Bakir pauzirao do u beskonačnost.
Ali. Ocjena i procjena jezika mržnje zavisi od Usputnih Kurvi.
Ako neko ima nešto protiv, neka se obrati redovnom sudu.
Mada ne znam da je zabranjen jezik Starih Zanata.