уторак, 17. август 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
KOLABORACIONISTI, PRAVEDNICI I SANDŽAK
Konačno je i Ognjen Tadić javio Esdesu, selu i gradu da je još kandidat za Predsjednika Republike Srpske. Malo je stomarački, lopovski dakle, svoju stranicu nazvao predsjednik.rs pa se pojavljuje u inventuri sa stvarnim Predsjendikom Republike Srpske, ali, dobro, malo sitno lopovsko zadovoljstvo koje nije kažnjivo.
Tu je Ognjenih Sto Maraka predočio i svoj program. Pravedno i pravda. Puna usta pravde. Pucaju obrazi. Kopirana kampanja od Ive Josipovića. Ukrao malo i od socijaldemokratije – jednake mogućnosti, socijalna briga.
Mladen Ivanić Bosanac, dao intervju Večernjaku. Tu je iskritikovao te članove Predsjedništva BiH, sa predumišljajem na Radmanovića, kako je svako svirao svoju frulu a ne Frulu Bosne i Hercegovine. Iz čega zaključujem da bi Mladen Bosanac rado svirao tuđu frulu u Predsjedništvu. Otkad se to zove frula, pitao bi moj pradjed Toman.
I još je rekao da su mu najpogodniji za saradnju u vlasti, poslije izbora, Tihić i Lagumdžija. Konačno da saznamo koja frula ovim šorom svira. To je frula unitarističkog sina. Tihić je kod Bošnjaka poznat po izjavi Mi Republiku Srpsku ukidamo svaki dan a Lagumdžija je kod stranaca poznat po tome da je u programska opredjeljenja svoje stranke ugradio ustavne promjene sa ukidanjem entiteta.
Šta je Ivanić u rečenici?
Da, javio se i Čavić u pivarsko-esdepeovskom presklipingu, za koji sam i ja dao intervju, nisam mogao da odbijem novinarku, pa se osjećam kao Nele Karajlić bez papira. Intervju na cijeloj strani. Genije iz Čokora kaže da je SNSD prvi put pobijedio, 2006., jer se otcijepila Crna Gora. Onda pobijedili 2008. jer se otcijepilo Crno Kosovo, ove godine, kaže Čava, ponavlja se ista priča. MSP i Kosovo.
Ma, Čaviću, pobijediće Esenesde i kroz četiri godine. Otcijepiće se Maldivi. Neko će se, već, otcijepiti. A Sandžak držimo u rezervi.
To se zove opozicija.