петак, 20. август 2010.

IVANIĆ JE MASKENBAL POLITIČAR

Kako se bliže izbori Mladen Ivanić, lider Partije demokratskog progresa, pokazuje se kao vlasnik sve više političkih maski kojima raspolaže i pod kojima se pojavljuje u javnosti.
U hrvatskim medijima najavljuje postizbornu saradnju sa Ljubićem i Tihićem. U doniranim sarajevskim medijima međunarodnoj zajednici poručuje da bi prihvatio rezoluciju o genocidu u Srebrenici i dokazuje to konstantnom saradnjom sa Čavićem koji je već potpisao nepostojećih 8.300 žrtava. Na banjalučkoj konferenciji za štampu srbuje i optužuje vlast za nacionalnu izdaju jer će se u sklopu srpskog Kočićevog zbora pojavaiti Hrvatica Severina. Optužuje SNSD za navodne četiri teritorijalne jedinice a najavljuje saradnju sa Tihićem koji se za to najviše zalagao i izjavljivao da svaki dan ukida Republiku Srpsku.
Ivanić svako jutro pred ogledalom postavlja drugu političku masku i izlazi u javnost kao na maskenbal a da pri tome niko ne zna s kojom će se maskom pojaviti pred biračima u oktobru. Za nekoliko mjeseci Ivanić nije ponudio ni jedno konkretno rješenje za bilo koje krupno pitanje. Jedina konkretna ponuda bez maske je saradnja, kooperativnost i pomirljivost koju je odmah nakon kandidature ponudio međunarodnoj zajednici i Sarajevu kao i stav svoje stranke da je popis iz 91. beskonačni očenaš za sastavljanje vlasti u BiH bez obzira na rezultate popisa.
Mladen Ivanić je pogubio sve koordinate u svom političkom nastupu pa je SNSD optužio i za bombardovanje Srbije koje se dogodilo u mandatu te stranke pokušavajući da jevtino srbuje pod svojim maskama kao da se obraća guskama a ne biračima sa velikim iskustvom.
Mladen Ivanić nema moralno ni političko zaleđe da bilo kome drži predavanja jer je bio na vlasti i u koaliciji sa svima a nigdje nije pokazao ništa pa je sada knjiga političkih maski Mladena Ivanića došla do korica.