недеља, 15. август 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
TERARIJUM MALIH LAŽOVA

Opoziciona kamarila je ušla u novu fazu.
Dok Mihajlica, Pička Jedna, negdje na vodi služi kao bova, njegovi iz Koalicije su naučili lažovsku lekciju, na mnogo mjesta, od strane mnogo malih gušterova, miševa, kornjača i ostalih živitelja terarijuma. Naučili, jer Mihajlica to čini konstantno, kao predosadni profesor domaćinstva ili onoidsz. Svojevremeno je slagao da je Niskogradnja Laktaši glavni finansijer Esenesdea. Naložio sam pravniku da sroči tužbu, jer Niskogradnja nikada nije uplatila ni jednu marku na račune stranke, na kojima, inače, držim zmiju i elektronski mikroskop, i znao bih da jeste. Samo su dobri demokrati na vrhu stranke spasili Bovu tužbe. I ja sam demokrat, ali bih rado vidio Mihajlicu da, za laž, malo tuca kamen na nekom gradilištu Niskogradnje.
Tako su ilegalni zajednički koalicionari počeli lagati o penzijama od 16o maraka, onda su počeli lagati da u elektroprivredi postoji gasna komora u koju se privode novi radnici i gdje moraju obećati da će donijeti dest glasova za Esenesde. Kao da su glasovi banane.
Tu laž je lansirao mladi debeli pedepeovac iz Trebinja.
To je ta nova faza. Faza sitnih lokalnih laži. Miting laži započeo je Ognjen Tadić zvani Sto Maraka, dijagnozom poraza u Šekovićima. Onda dočekao Starina Bosić. Mile i Haris su sa međunarodnom zajednicom dogovorili, 2006., da zakrve na mrtvo ime pa da pobijede na izborima. Tako je Bosić postao analitičar u rangu Šolaje i Topićke.
Zaboravili su, zajednički koalicionari, da ne postoji pravilo da narodu lažu svi. Laže uvijek jedan. Kao Sloba Sloboda. Niko ne sme da vas bije.
A, ovako, lažući na svim raskršćima od Ognjena do trebinjskog pedepeovca, samo će stvoriti haos u glavama birača pa će i ono malo glasova što je neko namjerio da da Koalicionarima, otići do onoga mistika u gasnoj sobi Elektroprivrede. Samoinicijativno.
Predlažem, dobronamjerno, da Koalicionari učine nekoliko stvari, ako su već odredili da im osnova kampanje prema javnosti bude laž:
• Formirati Glavni koalicioni štab lažova
• Imenovati udarne lažove
• Odrediti regionalne koordinatore lažova
• Odrediti velike laži za velike kandidate, da ne bi kandidat Ognjen lagao do nivoa od sto maraka.
Ili da sačekamo još koji dan, da Mihajlica izroni slogan.