петак, 14. мај 2010.

SARAJEVSKI MOLERI
Sarajevska Država je jedna obična molersko-farbarska radnja.
Kada je došlo do pojave svijetlog bosanskohercegovačkog oružja na jugu Italije, a zna se u čijim rukama može biti oružje na tom jugu, počele su horske pjesme i sevdalinke: u našim magacinima sve je na broju, kod na je sve na spisku, u našim evidencijama nema izvoza u Italiju, naš organ nije izdao dozvolu, mi nismo donijeli nikakvu odluku...
Počelo je gletovanje, farbanje, moleraj, zamazivanje organa.
Dabome, da nijedna budala neće prodati oružje direktno samostalnoj zanatskoj radnji Koza nostra. Promijeniće pet otpremnih listova. Dabome, da ono što se ne prodaje i ne ilegališe, stoji uredno zapakovano i popisano. Dabome, da se tragovi počinju zatirati izdaleka: prepakuj, premiještaj, razvozi, zaprimi, razduži, utovari, istovari... pa se onda dogodi da se neki sanduk u transportu slučajno otvori i u njemu - klanfe. A piše municija.
Šverc oružja može stati jedino ako se svi dužnosnici ministarstva odbrane, uključujući i Delićevog ukop-majstora Cikotića, i svi uposlenici privatnih i drugih firmi koje skladište ili uništavaju naoružanje i municiju, pohapse i drže u humanitarnom pritvoru jedno tri godine.
Oružje u BiH, prje početka ozelenjavanja beretki, ubijanja svatova i staračke nejači u Sijekovcu, velike odbrane od regresije u Dobrokoljačkoj, nije došlo legalno.
Iz BiH neće legalno ni izaći.
Nemojte da imamo iluzija.
A to što su jučer 85 pušaka pregazili tenkom i malo oprljili brenerom... za to treba nekog uhapsiti. Sto litara skupe bosanskohercegovačke nafte su potrošili u tenku da bi savili cijevi tih 85, inače zarđalih, tandžara iz Svetog Patriotskog Rata.
Kao: počelo je transparentno uništavanje.
Ta smiješna scena u Molersko-farbarskoj radnji BiH, slika je i prilika same BiH. Fol, opsjena, predstava, prevara, obmana, slikovnica za javnost.
Glet-služba za odnose sa javnošću.