четвртак, 13. мај 2010.

FAŠIZAM JE KAD SI TI FAŠIST
Sveusranevijesti.ba, ba-portal sa Miljacke, donosi tekst o tome kako SNSD ima svoju definiciju fašizma. I sliku Dodika sa zelenom titovkom, crvenom petokrakom i tri prsta. A povodom neslaganja delegata SNSD u „državnom parlamentu“, jebo ih natamina on, parlament, da se donese zakon o zabrani fašističkih organizacija.
Šta je pisac htio da kaže? Dodik je fašist. Dabome.
Državnom Sarajevu, Patriotskom Bošnjaštvu i Fudnalentalnim Unitaristima, Bosni, potreban je zakon protiv fašističkih organizacija i protiv negiranja genocida, isključivo kao zakonska alatka protiv Srba. A po mogućnosti i protiv Hrvata.
U predloženom zakonu pominju se ustaše, četnici i Handžar divizija. Pošto je prošli rat donio novu leksiku u kojoj su svi Hrvati ustaše a svi Srbi četnici, ostao jer problem Bošnjaka, muslimana koji su dobri, koji su patrioski dobri bošnjani, državozborci, multiljudi, bosnograđani... to što ih se nazivalo balijama, to nije u rangu ustaša i četnika
Da bi se zadovoljila komunistička trojna formula, ubacićemo i handžar diviziju.
Da se odmah ne razumijemo:
• O fašizmu i zabrani fašističkih organizacija ne mogu da seru, zbore, zakonodavišu i popuju potomci fašista ili kolaboracionista.
• Ko nije bio antifašist, pod petokrakom, ne kažem komunist, taj ne može da brabonja o antifašizmu
• Ko je dovodio teroriste ovdje, u lijepi, umilni dobri međukoljačlki bratski rat, taj ne može da kenja o antifašizmu.
• Ko izjednačava ustaše i četnike, ne može da govori o antifašizmu.
• Ko misli da trpanjem samo Handžarke u fašističke organizacije može da prikrije želju da od ovog geografskog sranja u rasulu napravi Bosnu za jednu vjeru, taj ne može da govori o antifašizmu.
Ustaše i četnici su, u svom korijenu i nastanku, bili nacionalni borci iz najboljih namjera. Ustaše su ustanici a četnici su čete iz ustanaka. To što se, kasnije, ta leksika iskoristila za nazivanje fašističkih ustaških vojski ili četničkih bradatih koljača srpske vojske, to ne znači da je ustaštvo i četništvo potpuno crno ili da je uvijek bilo crno. A nikako se ne mogu izjednačavati ustaše koje su imale logore za istrebljenje sa četnicima, teritorijalnim koljačima ili pljačkašima, ovisno o potrebi, ali i sa postojećim, ne masovnim, činjenicama o njihovoj borbi protiv njemačke okupacijske armade.
Handžarlije su, pak, bili čiste grkljandžije, genetski kolaboracionisti, što im i ime govori. Iz užitka. Divljaci. Ejakulati Mehmeda Sabljaka.
Zakoni protiv fašističkih organizacija i negiranja genocida, potrebni su samo da bi se Srbe, a i Hrvate, držalo u toru, dok se ne otvore vratnice prema Srbiji ili prema Hrvatskoj.
Ja, u Sarajčaršiji, propisujem šta je genocid.
Ko lane, u zatvor.
Kome se ne sviđa neka ide iz Bosne ali ne može ništa sa sobom da ponese.
To je popevka, to nije fašizam.