четвртак, 13. мај 2010.

PRLJAVO ORUŽJE STVARA ČISTU ISTORIJU
Ajde!
Otkud naše svijetlo oružje, iz patriotsko-odbrambenog, šehidsko-zadržavnog i pravedno-protivagresorskog rata, u rukama italijanske mafije. I to na jugu, da je barem kod Trsta. Odnijeli sforovci, kad su išli kući na odmor, svako po tandžaru, pištoljče i eto, više nismo ni imali. Ali, mafija ima visoku tehnologiju ubijanja i ne kupuju bofl, to je oružje iz viška naoružanja, iz Državnog viška Državnog naoružanja, smještenog u Državna skladišta i popisanog u Državnim spiskovima. Talijani traže istragu. Ko to tamo naoružava njihovu Patriotsku mafiju.
Ministar odbrane Selmo Cikotić, koji se uvijek fino uodijeli, kao južnotalijanski mafijaški bosovi, božemeoprosti ne budi priminito, koji su prestali ubijati prije dvije decenije i sada samo upravljaju porodicama, direktno je odgovoran za pojavu tog oružja u Italiji. Zato treba dati ostavku ili ga Špirić treba smijeniti, tražiti njegovu smjenu, i svaki put, prije početka sjednice Savjeta ministara pitati: Šta ćeš ti, Selmudine, ovdje?
Jer, ovo je samo jedan incident u redeniku sranja sa oružjem, odbranom i vojskom. Unišatavanje neperspektivnog viška naoružanja i, sa njime, uništavanje podataka o tome, sahrana zločinca Delića ka vladike, zahtijevanja da se u Afganistanu kampuje pod turskim čadorom... sad još i naoružavanje mafije.
Ko da se radi o ministarstvu odbrane Sicilije, sunce ti jebem.
A, šta je na stvari?
Prljavo oružje koje je došlo, preko Bratske Neovisne Hrvatske, da bi se u BiH obavljali prljavi poslovi i žrtvovanje mira za Bosnu, trajno je uprljalo ovu finu beskrvnu zemlju i trajno je uvrstilo u itinerar svjetskih transverzala gliba šverca, mafije i prljavog novca. Kao što je nekad ovo područje bilo na putu svile, duvana, rijetkih metala i ostalih svjetskih trgovinsko-dubrovačkih tokova, sada je na putu šverca ilegalnog oružja i terorizma.
Kad bi kako moglo i Selmudina u sanduk, konzervirati pa dobro zakovati. I prodati sa ostalim starim naoružanjem, negdje, daleko, u Pizdostan.