субота, 24. април 2010.

PDP BUVLJAČARI
Jedan od neuspjeha:
Poduzeta je široka akcija Pedepea koja je trebala okupiti penzionere kako bi im lideri i funkcioneri stranke objasnili da su pomrli od gladi i da će sva groblja u Republici Srpskoj otići u stečaj pa ih vlast neće ni sahraniti. Usput im je trebalo da se kaže i da je propao penzioni fond Republike Srpske a da se prešuti da je tim fondom Pedepe upravljao deset godina. Niko nije dolazio na te sastanke pa je Pedepe za to optužio šefa penzionera Radu Rakulja koji je, tvrde, pristao da sabotira te sastanke po nalogu SNSD. Svakog dana je zvao 220 hiljada penzionera sa kućnog telefona i tako uništio akciju Prtije.
Drugi od neuspjeha:
Milanko Mihajlica, čovjek od freona, Napoleon iz Bosanskog Novog, Vrhovni komandnant Civilne Zaštite Bosanskog Novog, nadaleko poznate CZBN, koja je velike uspjehe postigla odvođenjem muslimana na kopanje rovova u toku posljednjeg rata, nosilac odborničke liste na lokalnim izborima 2008. i kao takav, dobitnik 277 glasova, juda koji je izdao Vojislava Šešelja da bi pomogao esdeesu i kompaniji da održi skupštinsku većinu... takav, dakle, politkioid, objavljuje kandidaturu Mladena Ivanića, pedepeovca, za Člana P BiH.
Treći od neuspjeha:
Na pijaci u Gradišci, toj Kaliforniji Republike Srpske, tom regionalnom čvorištu i lideru enormno propulzivne grane napretka, poznatije kao pijačarenje, sa posebnom, podvrstom koja se pojavila na pragu Trećeg milenijuma, buvljarenjem, danas su aktivisti Pedepea dijelili letke sa obaviješću kako će, kada pobijede na izborima, a Mihajlica im bude mandatar koji će uzeti nekoliko ministara Pedepea u svoju vladu, ukinuti fiskalne kase na buvljoj pijaci i ekonomskim tezgama gdje se, inače, prodaju originalne marke velikih svjetskih kompanija naosnovu direktnih ugovora tezgaraca i bordova. Tako će Pedepe tržište Republike Srpske izravno povezati sa multinacionalkama Najk, Adidas, Bos, Boš, Simens... Svjetsko udruženje multinacionalnih kompanija pozdravilo je taj veliki ekonomski potez male balkanske partije i izjavilo kako je Gradiška smještena u srcu pedepicijske doline što bi trebala biti aluzija na Silicijsku dolinu i pamet koja tamo buja.
Jedan od redovnih posjetilaca tezgatorije, tertitorije pod tezgama, a koji vrijeme provodi probavajući rakije koje će, kobiva kupiti, pa se već u pola jedanaest napije ko dupe, tužno je rekao: Na šta je spala Partija Eksperata, doktora ekonomije, progresivnih demokrata... da se bavi buvljim pijacama. Kolika sam budala bio što sam za njih glasao. Ja sam poslije rata prodavao švercovane cigarete na štokrli, na trotoaru ispred autoškole, i bio sam sretan kad se pojavio Pedepe i Mladen Ekspert, riješiću se bijede, dolazi ekspertni demokratski progres.
Četvrti od neuspjeha...