четвртак, 22. април 2010.

NEMA NADE, MOJ BORISE
Ljubitelj bajki, predsjednik Srbije Boris Tadić, izjavio je u Jajincima, gdje je, u toku Drugog svjetskog rata, u usporedbi sa podacima Hrvatske, stradalo više Srba nego u Jasenovcu, da očekuje da se parlamenti drugih, pretpostavljam, okolnih, država izvine za zločine koje su pripadnici njihovih država počinili prema Srbima.
Moj Borise, u Gradinu je ove godine došao muftija banjalučki, a jučer, 22., na dan proboja, došao je i muftija Lagumdžijin. I to je sve što se može očekivati.
Jer, u obzir bi došli
• parlament Hrvatske
• parlament Federacije BiH
• parlamentarna skupština BiH
• parlament Kosova
a sudeći po tome kako je dočekan Ivo Josipović u Hrvatskoj, nakon što je izrazio žaljenje što je Hrvatska u građanskim ratovima u BiH imala nepriličnosti, što se uglavnom odnosilo na žrtve muslimanske sfere, izvinjenje u Saboru Hrvatske, pardon Borise, Hrvatskom Saboru, neće dočekati ni unuče ti. Pa čim malo odskoči, objasni mu.
U BiH, mislim na oba parlamenta, situacija je još gora. Državni ministar sahranjuje ratne zločince pa se izvinjenje može najprije očekivati tek kada se posahranjuju svi zločinci iz te patriotske lige, pa kada prođu godišnjice i stoljetnice. Uglavnom, nikada. Agresoru se niko ne izvinjava, moj Borise.
Slobodarski parlament Vojne baze Kosovo. On ima najviše igleda. Ali tek kada Srbi postanu većina u tom demokratskom tijelu. Ako ih u međuvremenu ne proglase iredentom, bre.
Prigodna vijest: U Turskoj će se, u subotu, sastati Boris Tadić, Haris Silajdžić i Abdulah Gul.