петак, 12. март 2010.

TITROMUDI
Cijela plejada međunarodnih zvaničnika, odavno, još otkako je počela teći krv, ovdje, posve prirodno, kao majčino mlijeko, odnosi se prema sarajevskim, muslimanskim, bošnjačkim liderima, politikonoscima, vjerodajcima, ratoljubima, krvotocima, institucionalcima, paravođama, provincijalcima pa i kriminalcima i otimačima, kao miš prema kraljevskoj kobri. Čim ih vide, odmah klanjaju. Jajca titraju. Po jajima hodaju. Riječi biraju. O svemu blagougodne izjave daju.
Ostali u BiH su divljaci. Samoupravni divljaci Herceg Bosne. Srbi Divljaci. Prema njima nikako.
Sada je uhapšen najtipičniji balkanski prevarant, muhadžir, sjemenik muharebe, multezim jugoslovenstva, munafik, dernečar dobrovoljačke krvi, komandant krvoprolića bez razloga, nezasluženi član predsjedništva usrane višenacionalistički izdemokratizovane države bez k, bogati sarajsokaklija, vilohlepac, otimač tuđe ćaćevine, Ejup Ganić, primitivac koji farba kosu. I odmah je Visoki Predstavnik, Valentin Incko, praveći se dudečki nevješt i snašinski naivan, izjavio kako je
· Dobro da je Ganić pušten iz pritvora
· Najbolje da bude izručen Sarajevu
· To dobro da bi se smanjile napetosti (nakon hapšenja)
· Potrebno da se primijeni bilateralni sporazim Srbije i BiH (da se predmet prepusti BiH).
Ne znam otkuda takva bečka pažnja, učtivost, odmjerenost, diplomatičnost, prema jednom izrazitom džehenemliji, malo sofisticiranijoj verziji juke, ćele, cace... kome muslimani, prije svih, trebaju da sude jer ih je uneredio i ubalegao tako da se kroz njega i slične, gleda i svaki pošteni vjernik, dobročojek, musliman, narođanin, siromah i seljanin. Hajde što se njegovi jarani, u krvi, pljački i zaraćivanju, odnose prema njemu kao prema dževahiru, dragom kamenu, razumljivo je ali sramotno. Hajde što se sva zemalj sarajska digla u odbranu. Razumljivo, ne zbog njegove vrednote nego zbog domino efekta.
Ali to što Incko, Visoki, Predstavnik, pozdravlja, smatra, uviđa i pazi da nekoga od njih, i njega, Ganića, ne iritira, ne priliči međunarodnom predstavniku. Osim ako nije u ulozi maskiranog nadglednika islamizacije, favorizacije, majorizacije, potčinjavanja.
Činjenice iz demokratskih pokolja u BiH su sada samo činjenice. Gole, kristalane, ledene činjenice. Nema više pomamne sienenizacije, amanpurizacije, falsifikacije, miloševića, paljanaca, kninjana... čime bi se pokrivala i zaodijevala jednostranost.
Dobrovoljačka ulica je sada samo jedan goli, nepotrebni, bezrazložni, mrzilački, niskonacionalistički, primitivni, privincijalni, sokački zločin.
Tu ne pomažu sranja o tome kako se tu branilo od velikosrpske agresije, okupacije i invazije. Jnaovci su se ko posrani kupili i napuštali taj Demokratski Multietnički Saraj.
Incko vraća na scenu jednostranost. Samo su dobri oni. Pa i kada neko napravi ispad, pažljivo s njima, nemoj da im se dogodi bihuzurluk kakav.
A one divljanere Herceg Bosne Samoupravne i Horde Republike Srpske, smjenjuj, hapsi, tuži, sudi, čepi, ukidaj, nameći, kleveći...
Reformiši, majku im jebem, dok ne pocrkaju.