среда, 10. март 2010.

JARANI.BA U PARLAMENTU
57 sekretara Skoja, trenutno na privremenom radu u Parlamentarnoj skupštini BiH, glavnom Bošnjaka i uglavnom Hrvata, uputilo je pismo parlamentu Velike Britanije, takozvanom Donjem domu, 57 sedam naivaca, baš kao što je i sedam sekretara Skoja imalo iluzije da će promijeniti svijet u kome će braća da jedu zlatnim kašikama a ne da se ubijaju zarđalim kalašnjikovima, ponijelo se onako kako mali Huso shvata međunarodnu politiku i pravo.
U pismu piše da je Velika Britanija tim svojim poštovanjem prava osakatila odnose BiH i Velike britanije, dvije izuzetno prijateljske zemlje i velike i važne sile, jedna drma na Ostrvu, druga drma u Evropi, da je narušila odnose BiH i Srbije u koje je Silajdžić, a naročito Komšić, uložio nadljudske napore da ih drži na prijateljskoj, dobrokoljačkoj, visini, da je narušila međunacionalne odnose u BiH, koji su toliko dobri da ih se može ocijeniti i međukrvavim, međupotčiniteljskim i međuzategnutim.
Pismo je ambasadoru Velike Britanije predao Beriz Harisović Belkić, zamjenik predsjedavajućeg.
To je još jedma činjenica kako mali Huso shvata nivoe, protokl i tretmane. Zamjenik zbora stanara u Lančanoj Sali Parlamentarne skupštine BiH, nema nikakve veze sa ambasadorom strane zemlje, ni po kakvoj liniji. Ovaj, pak, ne bi trebao da se trza na te pozive zbora stanara jer je on predstavnik države, Velike Britanije, a ne parlamenta ili nekog doma, ili njihov pismonoša. Osim toga on može samo da bude pozvan od šefa države, makar se on u BiH nalazio i u kokektivnom smještaju, da mu se saopšti neka neprijatna stvar. Ali Kolektivni Smještaj nema takve saglasnosti. Niti ima logike da se miješa u pravo.
A to što je 57 sekretara Skoja sralo Donjem domu britanskog parlamenta, to ni pas s maslom ne bi pojeo. Ni Tomanova krmača u napoju.
U tom pismu piše da, ako postoji osnova sumnje za ratni zločin, onda ta Osoba, mora odgovarati pred pravosuđem svoje zemlje. Pod uslovom da ima zemlje i da ima pravosuđa, pišem ja.
Hapšenje je, šalju Skojevci, po patku Berizu, narušavanje suvereniteta BiH. Suverenitet je dupečepljen već činjenicom da je dotična Spodoba, Osoba, imala diplomatski pasoš, za kojeg je nekoliko vajnih ministrana inozemnih dela, bržebolje, izjavilo: Nisam je. Nisam ni ja.
A o zlopupotrebi Parlamentarne skupštine, volje birača, popišavanju direktne demokratije, privatizaciji institucija Zemlje Kakvegod, blamaži pred EU koja, čini mi se pravi zajebanciju sa nekim poglavljima o pravnoj državi, vladavini prava i slično, ne treba ni trošiti riječi.